La meg være Young

Neil Young åpnet med Beatles, norsk flagg og «Ja, vi elsker».

GAMMEL KJEMPE: Neil Young med håret og fortida blafrende i vinden. Med seg hadde han Crazy Horse, som han har spilt sammen med siden 1968. Billy Talbot på bass og Ralph Molina på trommer har vært med hele veien. Gitaristen Frank «Poncho» Sampedro sluttet seg til bandet I 1975.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
GAMMEL KJEMPE: Neil Young med håret og fortida blafrende i vinden. Med seg hadde han Crazy Horse, som han har spilt sammen med siden 1968. Billy Talbot på bass og Ralph Molina på trommer har vært med hele veien. Gitaristen Frank «Poncho» Sampedro sluttet seg til bandet I 1975. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Neil Young stilte med den rene teaterforestilling I Oslo Spektrum i går. Kulissene fortalte hva det handlet om; en lengsel tilbake til svunne tider.

Videoskjermene var dekket av 50-talls tv-innramminger. På scenen sto gammeldagse, postrede koffertkasser (med merkelapper fra Canada), som viste seg å inneholde Fender-forsterkere. Før musikerne kom på plass, virret en gjeng scenearbeidere omkring med grått, strittende hår og lagerfrakker, som spøkelser fra den gangen studioteknikerne gikk kledd slik.

Til og med en indianer i helfigur skåret ut i tre sto i utkanten av kulissene. Og til slutt ble en gammeldags radiomikrofon senket over scenen, glitrende som en diskokule i alle regnbuens farger.

«Ja, vi elsker» Dermed dundrer The Beatles, fra høyttalerne, med «A Day in the Life», spilt helt ut, før et norsk flagg senker seg på bakveggen og scenearbeidere, band og det hele stemmer i med «Ja, vi elsker», Neil Young med hatten over brystkassa.

Det hele så forbløffende at publikum intuitivt reiser seg og synger med. Alt dette før Neil Young og bandet dundrer løs med «Love and Only Love», som et minne fra den tida da alle drømte om blomster og kjærlighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer