Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«La oss begynne å drepe alle de jævla muslimene. Heil Breivik!»

Sto på Sylvi Listhaugs Facebook-side i to døgn.

OVERSÅ GROVT HATMELDING: Innvandring- og integreringsminister Sylvi Listhaug så en grov hatmelding på sin Facebook-side. Meldingen kunne leses gjennom hele helga. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
OVERSÅ GROVT HATMELDING: Innvandring- og integreringsminister Sylvi Listhaug så en grov hatmelding på sin Facebook-side. Meldingen kunne leses gjennom hele helga. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En drapstrussel mot muslimer som en person fredag skrev på innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaugs (Frp) Facebook-side, ble ikke slettet før søndag morgen.

Ifølge Dagsavisen la en person ut følgende kommentar på Facebook-siden til Listhaug fredag kveld:

«Steng de norske grensene, frigjør helten Anders Breivik og la oss begynne å drepe alle de jævla muslimene, geiteknullerne som allerede er i Norge. Heil Breivik!».

Først søndag morgen ble kommentaren, som var skrevet på engelsk, slettet, skriver Dagsavisen.

Det er Listhaug selv og hennes politiske rådgiver Espen Teigen som styrer Facebook-siden. Teigen skriver i en sms at kommentaren ble fjernet så fort de ble gjort oppmerksomme på den, og at brukeren er utestengt.

På spørsmål om hvorfor de lot kommentaren ligge på Facebook i nærmere to døgn, skriver Teigen følgende:

- Vi gjør vårt beste med å slette, motsi og utestenge brukere som kommer med kommentarer som er over grensen, men det er hundrevis av kommentarer og et voldsomt trøkk, og vi klarer ikke å rekke over alt hele tiden.

- Det var helt vanvittig det som sto der, og vi ønsker selvsagt ikke sånne ting på siden, skriver Teigen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!