Petter Stordalen har gjort det igjen. Han snakker i store ord og med følelsene godt utenpå. Og vi er enige: Når norsk og nordisk næringsliv styres av hvite, heterofile menn på 55 år, skammer vi oss også.
Nettopp derfor har vi i Econa valgt å sette kvinner og toppledelse på agendaen. Vi representerer 22 000 økonomer, hvor en stor andel er eller blir ledere i privat næringsliv. Våre medlemmer er som næringslivet for øvrig. Mange er unge kvinner som faller fra når de blir litt eldre og skal klatre på karrierestigen. En etter en. Det er deprimerende. Og det er på tide å gjøre noe med.
Det er aller mest skremmende at næringslivet velger å se bort fra godt etablert forskning som sier at mangfold lønner seg, og gir økt innovasjon og verdiskaping. PwC laget nylig en rapport på oppdrag for CARE og Storebrand som viser at likestilling kan redusere risiko i investeringene. Rapporten viser også at selskaper med høy kvinneandel i både styre og ledelse gjør det bedre enn selskaper med lavere kvinneandel i både styre og ledelse på alle de finansielle indikatorene.
Hva skal til for at mannlige toppledere skal slutte å bare ansette andre mannlige toppledere? Det er en kompleks problemstilling, men vi skylder eiere og andre interessenter å levere når vi vet at selskapers bærekraft avhenger av mangfold i ledelsen. Selskaper som satser på dette har følgende fellestrekk:
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger