DEBATT

Debatt: Flaggdebatten

La oss en gang for alle legge flaggdebatten død

Sammen med hvitveisen og sjokket over snø i mai, er flaggdebatten blitt ett av vår tids sikreste vårtegn på sosiale medier.

TRADISJONELL FEIRING: Det er ingen som kjemper for å gjøre det norske flagget mindre sentralt i barnetoget. Dette er en ikke-debatt, skriver iransk-norske Mina Ghabel Lunde. Foto: Jonas Lunde
TRADISJONELL FEIRING: Det er ingen som kjemper for å gjøre det norske flagget mindre sentralt i barnetoget. Dette er en ikke-debatt, skriver iransk-norske Mina Ghabel Lunde. Foto: Jonas Lunde Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Utsagnene under er fra Facebook-veggen til en høyrepolitiker som søndag blåste liv i den årlige flaggdebatten:

«Skal man tillate andre lands flagg 17. mai (det vil sannsynligvis bli flest muslimske flagg) tipper jeg at det ville bli liv i leiren om IS-flagget dukket opp. Hva skulle argumentet mot være om man tillater fremmede flagg? Interessant tanke. Intet i islam støtter opp om ideene til 17. maifeiringen.»

«Sitter med samme tankene....og noen vil sikkert si at IS er ikke en nasjon, nei, men det er et kalifat, og noen foreldre føler kanskje tilhørighet både til flagget og til kalifatet, og vil da at barna skal bruke dette i 17. mai toget, på lik linje med alle andre flagg..»

«Blir som å gå i bursdagsfeiring til en person, spise kaker og være med på selskapet, men insistere på å feire noen helt andre. Respektløst.»

«Man feirer vel ikke Norges nasjonaldag med utenlanske flagg. prøv på det i Frankrike 14. juli...og du blir lynsjet!»

«Kanskje på tide å reise tilbake til sine opprinnelige land hvis de er så stolte av sine tidligere nasjoner. Da skjønner jeg egentlig ikke at de har behov for å være i Norge.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.