DEBATT

Debatt: Klima og olje

La oss gjøre noe som funker, Greta

Om vi legger ned oljeproduksjonen i dag så byttes den ut med kullkraft fra land som Kina. Land som Greta heller burde rette skytsen sin mot.

Om vi skal sikre barn retten til utdanning, trenger vi strøm. Strøm for å kommunisere, varme opp eller kjøle ned skolebygg, og ha en fungerende infrastruktur, skriver innsenderen. Her er Greta Thunberg i Madrid i forrige uke. Foto: Paul White / AP / NTB Scanpix
Om vi skal sikre barn retten til utdanning, trenger vi strøm. Strøm for å kommunisere, varme opp eller kjøle ned skolebygg, og ha en fungerende infrastruktur, skriver innsenderen. Her er Greta Thunberg i Madrid i forrige uke. Foto: Paul White / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Greta Thunberg mener at Norge og Canada bryter barns menneskerettigheter. Det er en grov påstand og Thunberg og de 15 andre bak brevet til Erna, burde forklare hvordan vi skal prioritere barns menneskerettigheter.

Alle menneskerettigheter er viktige, men jeg mener likevel at noen er viktigere enn andre. Det å sikre retten til utdanning og bekjempe vold mot barn som de viktigste. Om vi skal sikre barn retten til utdanning, trenger vi strøm. Strøm for å kommunisere, forflytte folk, varme opp eller kjøle ned skolebygg, og ha en fungerende infrastruktur.

La oss nå si at Norge og Canada slutter med sin olje- og gassproduksjon i dag, ikke om 30 år på en trinnvis og bærekraftig måte, men i dag. Det blir ikke sånn at all den strømmen sporenstreks byttes ut med vindkraft, vannkraft, atomkraft, eller folk på dynamosykkel.

Det byttes ut med kullkraft fra land som Kina. Land som Greta heller burde rette skytsen sin mot. Og om de virkelig mener at Norge og Canada bryter barns menneskerettigheter, da har Kina og Midtøsten et stort forklaringsproblem, sett bort i fra de eksisterende menneskerettighetsproblemene der.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer