Han gikk høyt ut i valgkampen, Raymond Johansen. Han lovte at under han skulle Oslo bli en langt mer åpen kommune. Han etterlyste også et større engasjement fra mediene og mer kritisk journalistikk om de politiske beslutningene.
«Jeg ønsker å være leder i en åpen by, og har et mål om at Oslo kommune skal bli en foregangskommune på åpenhet», sa den da nyvalgte byrådslederen i en tale til kommunens toppledere høsten 2015.
Her understreket han også hvor viktig det er at kommunen har en god dialog med pressen.
«Når det gjelder innsynskrav så kan det være nyttig å ringe journalisten som har bedt om innsyn for å høre mer om bakgrunnen, kontekst og behovet, istedenfor å tolke innsynskravet. Dette kan ofte være oppklarende for begge parter og er god åpenhetskultur», sa Johansen.
For pressens samfunnsoppdrag, påpekte Johansen, «er å avdekke kritikkverdige forhold i samfunnet. Da må de også kikke oss i kortene, fordi vi representerer folkevalgt makt og administrasjon. Det er rett og slett demokratiet».
Skapte forventninger
I pressen kan vi bli blanke i øynene av mindre. For Raymond Johansen har helt rett i at det å få innsyn i offentlige dokumenter er svært viktig, ja ofte avgjørende, for at pressen skal kunne avdekke kritikkverdige forhold i samfunnet.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger