KOMMENTARER

Lotto uten risiko:

La oss lage et lotteri der mange vinner, ingen taper, og alle sparer penger

Det er faktisk mulig, skriver Ola Magnussen Rydje .

Risikofri gambling: Vi kan faktisk organisere et lotteri der det verste som skjer er at du har spart penger.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Risikofri gambling: Vi kan faktisk organisere et lotteri der det verste som skjer er at du har spart penger. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Det er nesten umulig å skrive om Lotto og pengespill uten å dagdrømme om den store milliongevinsten. Jackpot! Hvis jeg vant 100 millioner kroner – hva hadde jeg gjort med dem?

Fantasien utspiller seg som en kamp mellom egoisten og moralisten i meg. På min høyre skulder sitter egoisten og gnir seg i hendene mens hun forteller meg om en framtid i en stor toppetasjeleilighet, gjeldfri og ubekymret. «Med 100 millioner er både du og familien sikret for livet», sier egoisten, og jeg må innrømme at det frister. Ingen økonomiske problemer, ingen flere tøffe prioriteringer, ikke flere avdrag på boliglånet. Lystbetont arbeid. Bare velstand.

Fra min venstre skulder sender moralisten meg skyldtunge blikk og rasjonelle nådestøt. «Et liv med jobb og selveierleilighet i Norge er allerede rolig sjø – 100 millioner er bare en sjøsyketablett du strengt tatt ikke trenger», formaner hun og fortsetter:

«Du har rett i at du og familien din vil leve enklere og romsligere liv hvis du beholder pengene selv. Men er du ikke forpliktet til å utvide sirkelen for hvem du skal ha empati med i verden? Et liv langt borte er verdt like mye som et liv her hjemme. Ditt eget kan du forbedre, andres liv kan du redde. Gi bort gevinsten – rubbel og bit».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer