DEBATT

La oss sammen gjøre mer for byens utstøtte og fattige

Både Venstres Espen Ophaug og undertegnede har en stor jobb å gjøre.

La oss sammen gjøre mer for byens utstøtte og fattige
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Venstres Espen Ophaug er i Dagbladet tirsdag 30 juni, overrasket over at byrådet får kritikk for sin behandling av tiggere og bostedsløse.

SV ser at Venstre i flere debatter stiller opp for byens fattige, og Venstre bidro også til at vi i Oslo ikke har et tiggerforbud i dag. Det er bra. Samtidig mener jeg at byrådet kunne bidratt mye mer til å gjøre situasjonen for byens mest utsatte bedre.

Dagens byråd bruker årlig flere millioner kroner for å jage tiggere og bostedsløse rundt i byen, samtidig som byrådet ikke vil gi penger til flere enkle overnattingsplasser i regi av Kirkens bymisjon og Frelsesarmeen.

For kort tid siden observerte jeg Ruskens og politiets fjerning av en teltleir med folk som trolig hadde Rom-bakgrunn, som gjorde sterkt inntrykk. Dette var mennesker som ble nektet adgang på Oslos campingplasser, det var ikke plass på noen akutt overnattingssteder, og kommunen kunne ikke henvise til noe alternativ.

Disse menneskene ble jaget fra natt til natt rundt om i byen. Det mener jeg er en uverdig situasjon. Selvsagt skal vi ikke akseptere at folk bidrar til utrygghet og forsøpling, men samtidig må vi sikre et minimum av humanitær hjelp til personer som er i en ekstremt vanskelig situasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.