KOMMENTARER

La oss ta dem

Det er for lite banning på kvinnedagen. Det er på tide å ta i bruk F-ordet igjen, skriver Marie Simonsen.

NY BØLGE:  Regjeringen har klart å vekke nytt liv i kvinnebevegelsen med forslag om reservasjonsrett. Her gjør kvinner seg klar med paroler til 8. mars  Foto 8.marsgruppa
NY BØLGE: Regjeringen har klart å vekke nytt liv i kvinnebevegelsen med forslag om reservasjonsrett. Her gjør kvinner seg klar med paroler til 8. mars Foto 8.marsgruppa Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Kan de ikke bare være stille akkurat på 8. mars? De har 364 dager resten av året til å klage over at de fæle feministene ikke verdsetter deres innsats for barn og fedreland. Men, neida, hvert eneste år på denne tida dukker det opp en småbarnsmor i et studio nær deg og akker seg over at feminister ikke gir henne stående applaus hver morgen for å velge å være hjemme.

Det kan være fordi feminister, i likhet med de fleste kvinner og menn her i landet, er på vei til jobben og ikke har tid til først å gå i tog for kvinners rett til å sitte igjen ved frokostbordet. De har mer enn nok med å rekke bussen uten at paraplyen vrenger seg og kanskje er de litt bekymret for klimaet sånn på morgenkvisten, men først er det overleveringsmøte med nattevakta.

En av kvinnene som savner applaus er så fortørnet, at hun selv vil demonstrere ved å gå i forkle hver dag i ett år. Det gjør inntrykk. Det er trolig første gang en kvinne har fått en helside i Dagbladet for å dekke seg til. Skulle hun virkelig irritert feminister, burde hun stilt i forkle og ingenting annet. Da hadde hun trolig fått oppslag, debatt i alle kanaler og endt på Skavlan.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.