Léa Seydoux blir den neste Bond-dama

Dermed er løpet kjørt for de norske og svenske kandidatene.

FEMME FATALE: Dette er skuespilleren som får den «skandinaviske» rollen i den 24. Bond-filmen. Foto: Stella pictures
FEMME FATALE: Dette er skuespilleren som får den «skandinaviske» rollen i den 24. Bond-filmen. Foto: Stella picturesVis mer

(Dagbladet): Som Dagbladet avslørte tidligere i år, har både Ingrid Bolsø Berdal (34) og Synnøve Macody Lund (38) vært på audition og i møter med produsentene på Pinewood Studios i England med tanke på en sentral, skandinavisk rolle i den neste James Bond-filmen.

Ifølge Aftonbladet har også de to svenske skuespillerne Disa Östrand (27) og Ida Engvoll (28) vært inne i den samme prosessen, som totalt skal ha omfattet ikke flere enn åtte skuespillere.

Seks uker før innspillinga begynner, skriver den profilerte Daily Mail-journalisten Baz Bamigboye imidlertid at franske Léa Seydoux (29) har fått rollen som filmens femme fatale. Det er etter alt å dømme rollen skandinavene var aktuelle for.

Macody Lund bekrefter overfor Dagbladet at hun nå er ute av castingprosessen.

Seydoux er tidligere kjent fra såvel actionfilmen «Mission Impossible: Ghost Protocol» (2011), Quentin Tarantinos krigsepos «Inglorious Basterds» (2009) og fjorårets gullpalmevinner i Cannes, «Blå er den varmeste fargen».

- Det er litt synd at den skandinaviske rollen visstnok skal være skrevet ut til fordel for Léa Seydoux, men hun er en meget dyktig skuespiller og passer veldig godt som femme fatale, kommenterer Bond-eksperten Morten Steingrimsen, som som står bak fan-nettstedet Jamesbondmagasinet.no.

- Hun føyer seg i en lang rekke av franske skuespillere som har spilt Bond-piker opp gjennom historien. Det er sprekt og klokt av regissør Sam Mendes å velge en Gullpalmevinner, sier han.

Ifølge Daily Mail går hun nå igang med prøver sammen med Daniel Craig, som har gestaltet den ikoniske etterretningsagenten i de tre siste filmene. Andre kjente skuespillere som skal være med i det som blir den 24. Bond-filmen, som har planlagt premiere i oktober neste år, er Ralph Fiennes, Ben Whishaw og Naomie Harris.