FIKK «THUG LIFE»-SOLBRILLER: Storbritannias nytiltrådte statsminister, Theresa May, feide gulvet med sin politiske motstander, Labour-partiets Jeremy Corbyn, i underhuset denne uka og mottok hyllest i etterkant. Foto: Skjermdump / Parliament TV
FIKK «THUG LIFE»-SOLBRILLER: Storbritannias nytiltrådte statsminister, Theresa May, feide gulvet med sin politiske motstander, Labour-partiets Jeremy Corbyn, i underhuset denne uka og mottok hyllest i etterkant. Foto: Skjermdump / Parliament TVVis mer

La ut ellevill video av Storbritannias statsminister. Så angret de seg

Theresa May-snutt stjal showet.

(Dagbladet): Humor med virkemidler og referanser tatt rett ut av internettkulturen oppleves sjeldent fra de største nyhetsformidlerne i verden, men mediekonglomeratet Sky News skal visstnok ha prøvd seg på en variant.

Det skriver The Independent, som forteller at Sky News onsdag publiserte, men etter kort tid slettet denne videoen av Storbrittanias nye statsminister, Theresa May, som for første gang tok imot spørsmål fra representantene i Det britiske underhuset under statsministerens spørretime:

«Thug life»

For å hylle Mays nådeløse framstøt har Sky News tydelig hentet inspirasjon fra nettet, og blander meme-elementer fra farsotten «Thug Life» og videospillet «Grand Theft Auto».

Reaksjonsvideoen er myntet på hennes politiske motstander, Labour-lederen Jeremy Corbyn, som spurte henne om arbeiderrettigheter og framtidig jobbsikkerhet.

Han fikk såpass knusende respons og rask svar på tiltale fra en munnrapp May at Sky News tydeligvis erklærer Corbyn retorisk «drept» av statsministeren.

Sky News har foreløpig ikke kommet med en uttalelse på hvorfor humorklippet ble fjernet, skriver The Independent.

Ny jernkvinne

Britiske medier omtaler uttalelsene til statsministeren som «brutale», og sørger for at de mange sammenlikningene Mays har fått med «jernkvinnen» Margaret Thatcher blusser opp for fullt.

May vant til slutt maktkampen forrige uke etter Brexit, hvor 51,9 prosent av britene stemte for at landet skulle forlate EU. Resultatet førte til flere uker med stor politisk uro i landet.

- Skruppelløs

For de interesserte sier Theresa May følgende til sin politiske motstander:

FORNØYD: Theresa May var godt fornøyd med tiraden mot sin motstander. Foto: UK Parliament/Jessica Taylor/ NTB Scanpix
FORNØYD: Theresa May var godt fornøyd med tiraden mot sin motstander. Foto: UK Parliament/Jessica Taylor/ NTB Scanpix Vis mer

- Han (Corbyn) refererer til situasjonen med arbeidere som kanskje har usikre jobber og potensielt skruppelløse sjefer. Jeg mistenker at det er mange medlemmer av opposisjonen som kanskje kjenner til en skruppelløs sjef.

- En sjef som ikke lytter til arbeiderne sine, en sjef som krever at arbeidsmengden dobles, og kanskje en sjef som utnytter reglene for å fremme sin egen karriere, sier Mays, før hun senker stemmen, ser på Corbyn, og fortsetter:

- Kjenner du deg igjen?

Ja til atomvåpen

Samme dag fikk hun også spørsmålet fra en representant fra Skottland:

«Ville du godkjent et atomangrep som kunne drept hundretusenvis av mennesker?»

- Ja, svarte britenes ferske statsminister kontant med tilhørende sjokkreaksjon fra Underhuset.