La ut fire låter, dømt til å betale 23.000

Svenske ville dele «It must have been love».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Lagmannsretten i Gøteborg opprettholder en dom mot en svensk 45-åring for fildeling på internett, skriver Dagens Nyheter.

Borås-mannen ble dømt i oktober i fjor for å ha lastet opp fire låter til et fildelingsnettverk. Tingretten fastlo at han skulle betale 80 dagbøter, tilsvarende 23.000 norske kroner i bot. Mannen anket dommen, men nå har den altså blitt stående.

45-åringens advokat vurderer nå om saken skal ankes til Høyesterett.

Tingrettens dom var den første fellende dommen om ulovlig fildeling etter at Sveriges nye åndsverkslov ble vedtatt i 2005. Bak politianmeldelsen sto den svenske grenen av musikkbransjeorganisasjonen IFPI.

Ifølge IFPI har mannen lastet ned 13.000 låter som han deretter hadde spredt videre, men bare fire av dem ble valgt ut i tiltalen.

De fire låtane var Roxettes «It must have been love», Mauro Scoccos «Sarah», Eurythmichs «There Must be an Angel» og «Vara vänner» av Jacob Hellman.

STAFFBART:  Det er ikke bare bare å ville spre Roxette-klassikeren «It must have been love». Foto: Scanpix
STAFFBART: Det er ikke bare bare å ville spre Roxette-klassikeren «It must have been love». Foto: Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer