La ut mensenbilde på Instagram og ble drapstruet

En amerikansk kvinnes opprør mot kvinnehat på sosiale medier slo feil.

DRAPSTRUET: Louelle Denor fra USA la ut et bilde av menstruasjonsblod som falt i dårlig jord hos mange. Foto: Åge Pedersen / Instagram
DRAPSTRUET: Louelle Denor fra USA la ut et bilde av menstruasjonsblod som falt i dårlig jord hos mange. Foto: Åge Pedersen / Instagram Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En kvinne blir bedt om å ta sitt eget liv etter hun postet bilder av menstruasjonsblod på sin Instagram-konto. 

Louelle Denor fra USA la ut et bilde av en blodig og brukt mensenkopp og hennes blodige fingre fordi hun hadde hørt at bilder med mensentema ble slettet av Instagram-administrasjonen.

Hun ønsket derfor å teste vannet for å se hva Instagram nå foretok seg. 

Drapstruet - Jeg er blitt fortalt at kvinner får kontoene sine slettet for å vise menstruasjonsblod (uten nakenhet). Det er seriøst helt på trynet. Hvis dette var blod fra en fingerskade så ville ingen brydd seg, skriver Denor under bildet. 

Instagram har lange tradisjoner for å sensurere kvinnekroppen, spesielt brystvorter, men også bilder knytta til menstruasjon. Denors bilde ble likevel værende på bildedelingstjenesten, og fotografen fikk fortløpende drapstrusler fra andre Instagram-brukere fordi hun var åpen om egen kropp og egen syklus.

«Kil yourself now plz» og «Kill ya pls», i tillegg til en rekke nedsettende kommentarer om kvinners menstruasjonssyklus, var blant reaksjonene. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.