DRAPSTRUET: Louelle Denor fra USA la ut et bilde av menstruasjonsblod som falt i dårlig jord hos mange. Foto: Åge Pedersen / Instagram
DRAPSTRUET: Louelle Denor fra USA la ut et bilde av menstruasjonsblod som falt i dårlig jord hos mange. Foto: Åge Pedersen / InstagramVis mer

La ut mensenbilde på Instagram og ble drapstruet

En amerikansk kvinnes opprør mot kvinnehat på sosiale medier slo feil.

(Dagbladet): En kvinne blir bedt om å ta sitt eget liv etter hun postet bilder av menstruasjonsblod på sin Instagram-konto. 

Louelle Denor fra USA la ut et bilde av en blodig og brukt mensenkopp og hennes blodige fingre fordi hun hadde hørt at bilder med mensentema ble slettet av Instagram-administrasjonen.

Hun ønsket derfor å teste vannet for å se hva Instagram nå foretok seg. 

Drapstruet - Jeg er blitt fortalt at kvinner får kontoene sine slettet for å vise menstruasjonsblod (uten nakenhet). Det er seriøst helt på trynet. Hvis dette var blod fra en fingerskade så ville ingen brydd seg, skriver Denor under bildet. 

Instagram har lange tradisjoner for å sensurere kvinnekroppen, spesielt brystvorter, men også bilder knytta til menstruasjon

Denors bilde ble likevel værende på bildedelingstjenesten, og fotografen fikk fortløpende drapstrusler fra andre Instagram-brukere fordi hun var åpen om egen kropp og egen syklus.

«Kil yourself now plz» og «Kill ya pls», i tillegg til en rekke nedsettende kommentarer om kvinners menstruasjonssyklus, var blant reaksjonene. 

- Genuint trist - På den ene siden, det at jeg fikk en så negativ respons gjorde det tydelig for meg at jeg gjorde helt rett i å legge ut bildet. Men på den andre siden gjør det meg genuint trist at så mange unge menn og kvinner syns det er ok å være så hatefull, sier Denor til Huffington Post.

Bildet ble publisert 30. august, og siden da ha universitets-studenten Louelle Denor også høstet mye støtte. Over 2 000 mennesker har likt bildet av hennes blodige fingre. Truslene om vold har likevel gjort inntrykk på henne.

- Du behøver ikke like bildet og du behøver ikke være enig med verdiene. Men tar jeg feil når jeg sier at man burde kunne publisere et bilde av noen blodige fingre og en rar kopp uten å bli truet med å bli sprayet med sperm eller satt fyr på? (...) Vold mot kvinner er ikke bare fysisk og vold mot kvinner på nettet er like vanlig som blod er i underholdningsbransjen, spør Denor på nettstedet Medium