Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

L.A. uten sminke

Rått og nakent om livet på skyggesida i Los Angeles.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FILM: Med filmtitler som «The Invisible Maniac», «The Nutt House» og «Psycho Cop Returns» på merittlista har regissør Adam Rifkin solid erfaring fra både komedie-, skrekkfilm- og thrillersjangeren. Med «Night...» forsøker han seg på noe helt annet: et usminket bilde av livet blant sliterne i Los Angeles. Så nært og samtidig så uhorvelig langt fra glamouren og glitteret i Hollywood.

Småkjeltringer

Når Tommy (Donnie Montemarano) slipper ut av fengsel etter sju års soning, står bestekameraten Mic (Vinny Argiro) og venter på ham. Sammen har de to hele livet vært yrkeskriminelle småkjeltringer, men mens Tommy har sittet inne har Mic begynt et nytt og lovlydig liv. Han vil ha med seg Tommy til Las Vegas, hvor de skal legge fortida bak seg og nyte alderdommens otium ved spillebordene med de pene jentene.

Den siste natta før bussturen til Vegas tilbringes på The Golden Eagle Hotel, hvor Mic bor. Men hendelsene der fører til at planene må endres.

Troverdig

Rifkin, som i tillegg til å regissere også har skrevet manus og produsert, greier å skape et troverdig bilde av livet i og rundt det nedslitte hotellet.

Ungjenta som har reist fra en misbrukende stefar for å søke lykken som skuespiller, den slitne hora som blir dengt av halliken sin, den gamle mannen som var steppestjerne i sin ungdom, han som sitter hele dagen og venter på en Bela Lugosi-film på en flimrende tv-skjerm, portieren som forsøker å holde litt orden i rekkene, alle har interessante og troverdige historier å fortelle. Og nei da, det går ikke bra til slutt. Heldigvis.

KÅT: Tommy (Donnie Montemarano) har sittet sju år i fengsel og vil gjerne ha litt selskap av prostituerte Amber (Natasha Lyonne).