KLAR FOR OSLO - IGJEN: Metallica har nesten norgesvennstatus etter en rekke konserter i Norge de siste årene. James Hetfield og co. er tilbake i Oslo på søndag, i spissen for det omreisende metalsirkuset Sonisphere. Foto: AP / NTB Scanpix
KLAR FOR OSLO - IGJEN: Metallica har nesten norgesvennstatus etter en rekke konserter i Norge de siste årene. James Hetfield og co. er tilbake i Oslo på søndag, i spissen for det omreisende metalsirkuset Sonisphere. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer

Lad opp til Metallica-fest med vår metaleksperts blytunge spilleliste

Håndplukkede favoritter av Metallica, Gojira, Slayer og Mastodon.

Det er straks klart for en skikkelig hard fest i Oslo.

Søndag 1. juni kommer Metallicas omreisende metalsirkus Sonisphere til Valle Hovin.

VÅR MANN PÅ METAL: Dagbladets mangeårige metalkritiker Torgrim Øyre. Foto: Lars Eivind Bones
VÅR MANN PÅ METAL: Dagbladets mangeårige metalkritiker Torgrim Øyre. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Med i bandbusskolonnen følger Slayer, Mastodon, Gojira og Ghost B.C.

Nesten fire timer Dagbladets musikkredaksjon har fått vår mangeårige metalautoritet Torgrim Øyre til å sette sammen den ultimate Sonisphere-spillelista i Spotify til å fyre deg opp til metallfest.

42 låter og nesten fire timer med håndplukket metalgodis.

• Du finner Sonisphere-spillelista til Torgrim Øyre her.

Setlistedemokrati Metallica har denne gangen gitt fansen oppdraget med å plukke ut låtene som spilles på konserten. På papiret er det en god idé, mener Øyre, men likevel ikke helt uproblematisk.

«Metallica tydeliggjør sin rolle som et et band av folket, og får spilt ut la-oss-gjøre-det-sammen-kortet, mens nerdene blant Metallica-hordene sitrer av begeistring: Endelig skal vi få glemte albumspor og obskure låter, bort med alt det kommersielle rælet de har spilt i hjel de siste 20 årene. Nå er det jo tross alt vi som bestemmer. Eller?»

• Les Torgrim Øyres kommentar om Metallicas setliste-stunt her.


Sonisphere-spilleliste håndplukket av Torgrim Øyre: