Ladejarlens egoisme

I dag deler Odd Reitan ut en statue av seg selv til en leder han synes godt om. I bunn ligger en hyllest til uhemmet egoisme og den sterkestes rett.

STATUE AV REITAN:  «Colonialmajoren i miniatyr er en statue til egoismens pris», skriver kronikkforfatteren. Odd Reitan deler ut Årets ladejarl-prisen i dag.
STATUE AV REITAN: «Colonialmajoren i miniatyr er en statue til egoismens pris», skriver kronikkforfatteren. Odd Reitan deler ut Årets ladejarl-prisen i dag. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For tredje gang deler den selvtitulerte Colonialmajor Odd Reitan i dag ut prisen «Årets ladejarl», til en person som har utmerket seg innenfor «verdibasert arbeid og ledelse». Prisen, som helt sikkert vil gå til en person som fortjener en påskjønnelse, er ifølge Reitangruppen selv «motivert av selskapets visjon om å bli kjent som Skandinavias mest verdidrevne selskap.»

Når Rema-Reitan i dag deler ut en statue av seg selv (!) til en heldig prisvinner, er det på sin plass å også rette oppmerksomheten mot hva slags verdier Colonialmajoren selv står for.

I 2012 ga Reitan ut boka «Hvis jeg var president», der han beskriver hvordan hans egen franchisemodell bør brukes for å styre Norge. Ifølge Dagbladets anmelder Jon Rognlien, er Reitans samfunnssyn «fundamentalt autoritært». Ifølge Reitan er vi alle egoister. For ham er egoismen den viktigste drivkraften for handling. Reitan ønsker at Norge skal preges av en uhemmet egoisme, der vi skal unne de rike og mektige deres suksess, og beundre dem.

Ønsker om fordeling og demokratisering av arbeidslivet avfeies som misunnelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer