Lader opp mot cd-slipp

Et stort og lyttende publikum tok imot Elvira Nikolaisen på Sentrum Scene lørdag kveld. Men ble vi utfordret nok?

GODKJENT: Elvira Nikolaisen leverer til godkjent. Å vende seg mer mot publikum vil skape mer kontakt - dersom det lar seg gjøre når man er lenket til et piano. Foto: Anders Grønneberg
GODKJENT: Elvira Nikolaisen leverer til godkjent. Å vende seg mer mot publikum vil skape mer kontakt - dersom det lar seg gjøre når man er lenket til et piano. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Svaret blir ganske enkelt nei.

Ikke fordi Dagbladets anmelder mislikte det han hørte, men ble noe overrasket over at hun valgte å bruke mye av den snaue halvtimen hun hadde til gode med å spille gamle hits og en coverlåt.

Midt på 2000-tallet dukket den daværende 25-åringen fra den store, musikalske Nikolaisen-familien opp. Jeg husker fremdeles debuten på Bylarm i Tromsø.

I trygt landskap Siden den gang har hun fått berettiget oppmerksomhet og et fortjent platesalg, selv om henne andre plate, «Indian Summer», var en liten skuffelse i forhold til debuten «Quiet Exit».

Hvor går Elvira på sin tredje plate, som ikke er så langt unna?

Utfra det vi fikk høre i helga, vaker hun trygt i det landskapet vi kjenner henne fra. Mulig lydbildet og arrangementene har vokst noe, men hennes vokalen og pianohåndverket er det samme.

Noen umiddelbare hits var det ikke å høre. Men til gjengjeld er det mye interessant i musikken, som det kan ta litt tid å komme inn under.

Dannet og velspilt Å sitte ved piano begrenser kommunikasjonen og øyekontakten med publikum noe i forhold til en sanger eller gitarist som står med bredsida mot oss.

Men jeg skulle ønske hun kunne vært litt mer frontfigur: synge, snakke og se mer på meg - og oss. Er det mulig?

Da hun forlot krakken, tok mikrofonen og så rett ut i salen, ble hun vår i mye større grad.

Elvira Nikolaisen henvender seg til et publikum som liker «intelligent voksenpop». Det er sobert, dannet, velspilt og sånn passe utfordrende.

11. mars kommer Elvira Nikolaisens tredje plate, «Lighthouse». Produsent denne gang er storebror og popkunststøyrocker Emil Nikolaisen fra bandet Serena Maneesh.

Vi venter i spenning og forventning.