Ladet i Alpene

Fire unge mennesker og en far på jakt etter mannen han mener drepte hans datter utgjør et spennende persongalleri i «Vintersøvnen». Spennende fordi vi aldri helt vet hvor vi har noen av dem i denne intense filmen.

Tom Tykwer gjorde suksess også på norske kinoer med «Løp Lola løp» - et opplagt regitalent med usedvanlig god billedsans. «Vintersøvnen» ble laget før «Lola» og byr på en langt mer kompleks og innholdsrik historie.

De fem personene veves sammen via tilfeldighetenes spill. Tykwer bruker ganske lang tid på å nå fram dit han skal, men holder godt på interessen, nettopp fordi han er flink til å gjøre bruk av usikkerhetsmomentene som ligger både i historien og i hver enkelt person.

Du har det evig kranglende kjæresteparet Rebecca og Marco (Floriane Daniel/Heino Ferch), hennes venninne Laura (Marie-Lou Sellem) og den merkelige René (Ulrich Matthes), som i innledningen kolliderer med faren Theo, men bare kjører videre uten å undersøke om noen er skadd.

Alt henlagt til en tysk alpelandsby, en idyllisk ramme rundt et ladet drama presentert i tette, maleriske bilder. Regissøren holder likevel en distanse til alle sine skikkelser. Vi ser dem uten å bli godt kjent med dem. Han leverer en film om kjærlighet, bedrag og besettelse, men minst like mye en beretning om hvordan små øyeblikk iblant kan snu opp ned på alt.