Lær å lese med bæsjehumor

Den beste lesestart-appen hittil.

LØS TANN: Camilla Kuhns bildebok «Løs tann» følger med gratis når du laster ned den nye samleappen for lesetreningsbøker, «Løveunge». Illustrasjon fra appen.
LØS TANN: Camilla Kuhns bildebok «Løs tann» følger med gratis når du laster ned den nye samleappen for lesetreningsbøker, «Løveunge». Illustrasjon fra appen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Barnebøker på nettbrett egner seg godt til lesetrening. Du enkelt velge om du vil lytte eller lese selv, og med tilrettelagte apper kan nybegynnerleserne følge ordene ettersom det blir opplest — som ved karaoke.

Samlaget og Gyldendal slapp hver sine lesetreningsapper tidligere i år, og nå har Cappelen Damm lansert sin: «Løveunge». Den retter seg mot de aller ferskeste leserne, og er den beste hittil.

Som i de andre appene, får du også her én bok gratis når du laster ned appen, mens de andre sju kan kjøpes enkeltvis. Kjøpte bøker er ordnet i en egen bokhylle, mens bøkene som er til salgs ligger like under, med mindre ikoner. Jeg skulle ønske de var enda mindre synlige, for å minske kjøpepresset.

God innleser Men bøkene fortjener skryt. Jeg har testet gratisboka, Camilla Kuhns «Løs tann», samt Reidar Kjelsens «Æsj» — begge gjennomførte bildebøker med en god porsjon bæsjehumor.

Du velger mellom ulike lesemodus: Lese for meg, les selv, lesehjelp, les inn og hør deg selv. Lesehjelp er karaokeversjonen, med svært langsom høytlesning og tydelig merking av ordene i teksten ettersom de blir lest. Store bokstaver og korte setninger gjør det lett å følge med. Men lesehjelp-modusen blir langsom for dem som bare vil høre historien. Derfor er det fint at vi kan velge vanlig høytlesning også.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer