Lærdommen: Livet med sykt barn

For forfatter Olaug Nilsen (42) er det viktig å vite at hun denne gangen har skrevet en roman som beskytter sønnen med autisme, ikke utleverer ham.

TRENGER HJELP: Velferdsstaten må ta ansvar for å hjelpe foreldre som har alvorlig syke barn, mener Olaug Nilssen. Foto: Kristin Svorte
TRENGER HJELP: Velferdsstaten må ta ansvar for å hjelpe foreldre som har alvorlig syke barn, mener Olaug Nilssen. Foto: Kristin Svorte Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skam, misunnelse, plikt og utslitte kvinner. Foreldre som skeivfordeler kjærlighet, og ei mor som ikke makter å ta vare på barnet sitt.

Velkommen inn i Olaug Nilssens univers for ubehagelige følelser. Hun har åpnet døra på vidt gap i sin nye roman «Yt etter evne, få etter behov».

- Dette er følelser jeg har kjent på kroppen. Og jeg vet noe om hvordan det å ha et sterkt utviklingshemmet barn påvirker hele storfamilien på en måte som ikke alltid bringer fram det beste i oss.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer