Lærebøker på internett

Studenter vil laste ned lærebøker fra nettet.

(Dagbladet.no) Den danske forleggerforeningen tar nå initiativ til å opprette en ny internettportal, hvor studenter kan kjøpe akkurat de kapitlene de trenger fra de ulike lærebøkene, melder Politiken.

En slik tjeneste er hittil ikke tilgjengelig i Norge, og norske studenter har måttet ty til kopierte kompendiumssamlinger, eller artikkelsamlinger, som er spesialkomponerte for studiet deres.

- Vi tester ut ideen med å tilby studenter å kunne laste ned det stoffet de trenger, mot betaling, naturligvis, forteller avtroppende forlagssjef i Universitetsforlaget Arne Magnus.

Han utelukker ikke at norske studenter også en gang skal få tilgang på pensum direkte fra internett.

- Nei, det er fullt mulig. Men det skjer ikke i år. Og ikke til neste år heller, sier en bestemt Magnus. - Det kan jo hende at studentene er mer glade i den fysiske boka enn vi tror, innvender han.

Men nettvante studenter lar seg lett begeistre for ideen.

- Dette høres bra ut. På den måten blir jo lærestoffet mer tilgjengelig. Alt du trenger er en printer, hvis du ikke bare leser rett fra skjermen. Jeg tror det kan slå godt an, mener Didrik Martens, som studerer statsvitenskap ved Universitetet i Oslo.

DYRE BØKER: Snart kan kanskje norske studenter få laste ned akkurat det kapittelet de trenger i stedet for å kjøpe hele boka.