Lærer truer elever med «Game of Thrones»-spoilere

Endelig en straffemetode som fungerer.

(Filtermagasin.no): En mattelærer i Belgia har fått nok av at elevene i klassen hans bråker i timene.

Siden mange i klasserommet er fans av «Game of Thrones» har han derfor funnet på en unikt grusom metode for å inspirere til stillhet:

Han skriver spoilere på tavla.

- Jeg har lest alle bøkene, skal læreren ifølge The Guardian ha fortalt klassen. Historien dukket først opp i belgiske Het Nieuwsblad, etter at en av elevene hadde blogget om hendelsen.

Effektivt triks Elevenes problem er jo at de kun har sett tv-serien og dermed ikke vet hva som skjer i bøkene.

Dermed satt læreren på et trumfkort:

- Om det er for mye støy kommer jeg til å skrive opp navnet på de som dør. Det er nok der til å fylle hele skoleåret, jeg kan til og med beskrive hvordan de dør, sa han.

Deretter skrev læreren opp navnene på rollefigurer som bukker under i tredje sesong, bare for å vise at han mente alvor.

Noe å ta med seg videre i debatten om disiplin i norsk skole? Ifølge Het Nieuwsblad fungerte i hvert fall trikset etter intensjonen, og kanskje stimulerte han til leselyst også.

Sender samtidig At denne historien har gått verden rundt (og også videreformidles av oss) beviser i hvert fall én ting: Interessen for serien er enorm før USA-premieren på fjerde sesong 6. april.

Såpass stor er interessen at Sky i England har besluttet at de skal sende episodene samtidig med USA, altså klokka to på natta.

C More (som har tv-rettighetene i Norge) planlegger imidlertid ikke å gjøre det samme, mens HBO Nordic kun kan love at episodene blir tilgjengelig i løpet av dagen etter den amerikanske sendingen.

Denne artikkelen er tidligere publisert på film- og tv-bloggen Filter.