Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Debatt: Skolevalg og cannabis-debatten

Læreren følger innstruks - og blir satt i gapestokk

Ansvaret rettes altså nedover i systemet. Dette bekymrer meg sterkt.

BLIR UVEL: Hvis skolen, min arbeidsgiver, gir meg en arbeidsinstruks, så følger jeg den. I en liknende situasjon på min skole kunne det dermed skjedd at jeg hadde bedt en av mine lærere om å gjennomføre instruksen. At min lærer da sannsynligvis ville blitt utsatt for offentlig gapestokk gjør meg uvel, skriver innsenderen. Foto: Unge Venstre
BLIR UVEL: Hvis skolen, min arbeidsgiver, gir meg en arbeidsinstruks, så følger jeg den. I en liknende situasjon på min skole kunne det dermed skjedd at jeg hadde bedt en av mine lærere om å gjennomføre instruksen. At min lærer da sannsynligvis ville blitt utsatt for offentlig gapestokk gjør meg uvel, skriver innsenderen. Foto: Unge Venstre Vis mer
Meninger

Jeg har med stor bekymring fulgt mediekjøret etter hendelsen på Breivang VGS i forrige uke. Ass.rektor og spesielt en lærer – som jeg kjenner godt – har fått enormt med kritikk, både i vanlige medier og på sosiale medier.

Det overrasker meg at fokuset er på to ansatte som prøver å gjennomføre et pålegg de har fått fra sin skoleeier. Læreren er blitt hetset og hengt ut på sosiale medier av advokater, statsråder og også tidligere byråd i Tromsø, Jonas Stein – som til dels har kommet med usanne påstander om læreren.

Til og med statsministeren har kritisert «skoler og lærere», likevel uten å nevne vedkommende spesifikt. Ansvaret rettes altså nedover i systemet. Dette bekymrer meg sterkt.

Jeg er selv skoleleder i Tromsø. Hvis skoleeier, min arbeidsgiver, gir meg en arbeidsinstruks, så følger jeg den til jeg får kontrabeskjed. I en liknende situasjon på min skole kunne det dermed skjedd at jeg hadde bedt en av mine lærere om å gjennomføre instruksen. At min lærer da sannsynligvis ville blitt utsatt for offentlig gapestokk gjør meg uvel.

Troms fylkeskommune må beklage sterkt til sine ansatte som de har satt i denne situasjonen. De som har hetset læreren i sosiale medier bør beklage. Lokale medier bør balansere saken like godt som blant annet Dagbladet har gjort.

Statsministeren må av sine rådgivere gis en tydelig innføring i i hvordan ansvarsforholdene i norsk skole fungerer, slik at man kan unngå liknende feilgrep i framtida fra henne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling