Lærerens dans med elevene begeistrer millioner

Slang seg på utfordring i sosiale medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Læreren Ron Clark ved Ron Clark Academy (RCA) i Atlanta, Georgia brettet opp ermene og ble med elevene sine å danse i skolepausen.

Tok utfordringen - Jeg ønsker å skape en skole med energi og et engasjement for hver enkelt elev. Det er da elevene lykkes.

- Jeg ønsker at eleven mine skal kunne si: «Jeg gleder meg til å gå på skolen», sier han til The Root.

Etter to timers filming ble dansevideoen lagt ut på nett, og videoen har vekket stor begeistring.

Klippet har fått over 3 millioner visninger på Facebook, og kommentarene flommer over av entusiasme.

Folk skriver blant annet «Her har vi tidenes lærer», «Dette får meg til å smile så sykt!» og «Dette er helt fantastisk. Elsker det!»

Engasjerer elevene - Jeg mener det er viktig å bli ordentlig kjent med elevene mine, og ikke minst engasjere meg i deres kultur, sier Clark, som også er grunlegger av skolen, til Huffington Post.

Dansevidoen skal ha blitt lagt ut i forbindelse med «Bet You Cant Do It Like Me»- utfordringen som rapperen DLOW har startet på sosiale medier, under hashtagen #DoItLikeMeChallenge .

Clark er tydelig på at kombinasjon mellom lek og disiplin er nøkkelen til god undervisning, og er ikke fremmed for å innføre rap som en kreativ vri på undervisningen.

Unik skole Ron Clark Academy ble grunlagt i 2007, og Clark har en helt spesiell visjon for skolen.

Skolen drives etter prinsippet «gjensidig lærer-elev respekt», og de jobber for lidenskapelig og engasjerende læring. Alle elevene kommer fra vanskelige og upriviligerte forhold.

Ifølge Huffington Post har skolens elever scoret rekordhøyt på eksamner, og Clark selv er også finalist i «The Global Teacher Prize».

Skolen har som mål å bli verdens beste skole, og med sine skreddersydde læringsmetoder og teknikker har de gitt inspirasjon til skoler over hele verden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer