Lærerinnen som fikk sin unge elsker til å drepe ektemannen - og ga reality-tv en eksplosiv start

Ukas streamingguide.

SKYLDIG? Dokumentaren om den drapsdømte læreren Pamela Smart er blant høydepunktene i ukas streamingguide. Foto: HBO
SKYLDIG? Dokumentaren om den drapsdømte læreren Pamela Smart er blant høydepunktene i ukas streamingguide. Foto: HBOVis mer

(Filtermagasin.no): Denne uken er det ikke like mange spennende tv-serier å trekke fram som i forrige ukes serietunge streamingguide, men noen høydepunkter er det definitivt å spore blant ukas nyheter.

Spesielt på dokumentarfronten er det mye spennende, og vi har trukket fram en kritikerrost og spennende film som tar for seg den pikante drapssaken i USA som sparket igang realitybølgen for fullt - bare få år før O.J. Simpson prøvde å stikke fra politiet på live-tv.

For de sportsinteresserte - spesielt dem med en hang til det ekstreme - har Netflix sluppet svært mange spennende dokumentarer denne uka - den komplette listen over ukas nyheter på Netflix, HBO Nordic, Viaplay og C More Play finner du på Filter.

«Captivated: The Trials of Pamela Smart»
Noen vil kanskje kjenne igjen hovedtrekkene i den pikante saken mot den amerikanske lærerinnen Pamela Smart fra filmen «Noe å dø for» med Nicole Kidman i hovedrollen - som var inspirert av virkelighetens hendelser.

Men om du har levd lenge nok, kan det også hende at denne dokumentaren vekker til live noen minner fra 1991 - året der skillet mellom privatliv og offentlighet virkelig fikk et skudd for baugen.

Smart stod tiltalt for å ha fått sin 16 år gamle elsker Billy Flynn og to av hans kompiser til å ta livet av ektemannen. Saken hadde alt: Sex, drap og en utspekulert, vakker kvinne i hovedrollen.

Smart viste seg raskt å være svært glad i kameraer, og da rettsaken ble den første som noen gang ble dekket live på amerikansk tv, var det ingen vei tilbake: Reality-tv hadde fått sin eksplosive start, med en rettsak som fikk samfunnet til å stoppe opp langt utenfor USAs grenser.

Smart ble dømt til livstid i fengsel for drapet, mens de mindreårige drapsmennene fikk reduserte straffer. Men var lærerinnen egentlig skyldig? Og hvor mye hadde den voldsomme mediedekningen å si for utfallet? I denne kritikerroste dokumentaren er mange av de involverte - inkludert Smart - intervjuet om hvordan de opplevde hele prosessen.

Kan ses på: HBO Nordic og C More Play

 
«Dr. Who» - sesong sju
«Doctor Who» lader opp til en åttende sesong, som har verdenspremiere i dag. Om du ikke har kommet fullt så langt ennå, kan den syvende sesongen av den britiske sci-fi-serien nå sees på Netflix.

Sesong syv av fortellingen om den tidsreisende Doktoren sparker i gang et av seriens sentrale spørsmål. Helt siden starten i 1963 har fansen lurt på hva som egentlig skjedde med hovedpersonens hjemplanet i Tidskrigen. Samtidig viker ikke serien å befinne seg langt unna de rarere sidene «Doctor Who» tross alt er kjent for — her balanseres det glatt mellom merkelig, morsomt og morderisk.

Om du lurer på hvordan du kan ta en snarvei gjennom sju sesonger av serien - en tidsreise om du vil - sjekk ut vår oppsummeringsguide til den moderne «Doctor Who» med 13 episodeforslag.

Kan ses på: Netflix

 
«BoJack Horseman»
BoJack er ikke bare halvt hest, halvt mann — han er også en forfylla og avdanka tv-stjerne som hadde sin storhetstid i sitcom-serien «Horsin? Around» på 90-tallet, men siden er blitt den type kjendis som nå såvidt blir gjenkjent på gata.

Will Arnett («Arrested Development») låner sin stemme til denne ferske animasjonsserien for voksne fra Netflix. Selv om serien får god drahjelp fra stemmen til «Breaking Bad»-stjerne Aaron Paul, er juryen litt usikker på om dette var «comebacket» BoJack trengte.

Nå som alle de 12 episodene ligger ute for alle å se, er det absolutt verdt å sjekke om dette er noe for deg eller ei - vi har definitivt med en enten-eller-serie å gjøre her.

Kan sees på: Netflix

 
PS! Forrige uke hadde Netflix åpenbart problemer med å publisere den fantastiske franske serien «The Returned» («Les Revenants») som i sin tid gikk på NRK. Nå er ihvertfall serien ute på Netflix — vel verdt å få med seg.

Se den komplette oversikten over alle ukas nyheter på Netflix, HBO Nordic, Viaplay og C More Play på Filter.

Denne saken ble opprinnelig publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.