Lag din egen musikkvideo

Nå kan du regissere artistenes videoer.

(Dagbladet.no): Har du drømt om å ta kontrollen over musikkvideoene du ser på? Vil du ha mer musikk, og færre bikinikledde jenter? Eller omvendt?

Nå har du sjansen.

- Først ute

I dag lanserte nemlig Yahoo programmet «Yahoo! Artist Mods», i samarbeid med Nvidia. 

Her får brukeren velge hvilke karakterer som skal være med, lyssetting og andre detaljer i musikkvideoen.

- Vi er de første som gir brukerne full kontroll over innholdet i egne musikkopplevelser, sier Yahoo-sjef Dave Goldberg i en pressemelding.

Først ut er Tommy Lees «Good Times» og Disturbeds «Just Stop». Programmet finner du her.

I utvikling

BESTEM SELV: Tommy Lee har ikke akkurat fått god kritikk for sin siste skive. Men artisten har likevel fått æren av å bli blant de første som har sin interaktive video på nett.
BESTEM SELV: Tommy Lee har ikke akkurat fått god kritikk for sin siste skive. Men artisten har likevel fått æren av å bli blant de første som har sin interaktive video på nett. Vis mer

Begge videoene er animerte, og utvalget av videoer begrenser seg foreløpig til to.

Men Yahoo lover at utvalget utvides etter hvert (blant annet med Sean Paul og Lil\' Wayne), og det blir spennende å se om man også får mulighet til å lage sine egne versjoner av tradisjonelle musikkvideoer.

Ifølge Yahoo er dette de første webbaserte interaktive videoene, men interaktivitet i musikkvideoer på TV er ikke helt nytt.

Både Gorillaz og Hell Is For Heroes har gitt TV-seere med teknologien i orden tilgang til eksklusivt innhold i sine videoer.

FLERE MULIGHETER: Du kan blant annet bestemme hvordan karakterene i videoen skal se ut.