KOMMENTARER

Lag mer helvete!

Vikingskipene våre er reddet. Det skulle bare mangle.

Nytt museum: Gokstadskipet skal flyttes rundt 50 meter og inn i nytt bygg. Endelig! Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix
Nytt museum: Gokstadskipet skal flyttes rundt 50 meter og inn i nytt bygg. Endelig! Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Fredag ble jeg oppringt av en eldre fyr fra Kristiansand. Han ville snakke om en skamplett i norsk politikk. Ånei, tenkte jeg, nå kommer det et eller annet om bompenger eller innvandring, men den gang ei. Han ville snakke om vikingskip. At det er en skandale at vår aller viktigste kulturarv forvitrer i et utdatert bygg, mens vi venter på at regjeringa skal få ræva i gir med bevilgningene til nybygget som allerede er ferdigprosjektert. At det er krise, at det ikke kan vente, at Dagbladet må ha økt fokus på saken.

- Lag et helvete, sa han.

- Lag et helvete!!

Det slipper vi nå. Vikingskipene er tilsynelatende reddet. Syv år etter at den forrige rektoren ved Universitet i Oslo erklærte situasjonen som en nasjonal krise, gir regjeringen startsignal til bygging av nytt museum. På dagens pressekonferanse annonserte forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø at regjeringen tildeler en startbevilgning på 35 millioner kroner i forslaget til statsbudsjett for 2020. Museumsdirektør Håkon Glørstad kan begynne å pakke ned vikingøkser med en gang han er ferdig med å juble. Det nye museet kan stå klart allerede i 2025.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer