LEDER

Lag nye skattebetalere

Mulighet til å bidra til samfunnet er en forutsetning for god integrering. 

AGENDA-LEDER: Marte Gerhardsen.
AGENDA-LEDER: Marte Gerhardsen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Flyktninger som kommer til Norge bør raskest mulig ut i jobb eller utdanning. Slik går integreringen best, slik får vi nye skattebetalere. Likevel sitter mange tusen asylsøkere årevis i mottak uten rett til å ta seg arbeid. Problemet forsterkes av at politi og UDI etter fjorårets økning i antall asylsøkere har prioritert å behandle de søknadene som med stor sannsynlighet blir avslått. Grupper med stor innvilgelsesprosent, slik som flyktninger fra Syria og Eritrea, har derfor måtte vente lenger enn før. I mellomtida sitter de rett og slett på vent. Dette er sløsing med menneskelige ressurser.

Integreringsutvalget som Tankesmien Agenda har initiert la onsdag fram notatet «Ti bud for en bedre integrering». Ledende politikere fra alle de fem sentrum-venstre-partiene har sammen med forskere og Agenda-leder Marte Gerhardsen jobbet sammen i et halvt år for å utvikle felles politikk på integreringsfeltet. Deltakerne signerer som privatpersoner, men er svært sentrale i ledelsen av hver sine partier og har også til en viss grad konferert sine partikolleger underveis i arbeidet. Forslagene fra utvalget vil dermed bli tatt inn som vesentlige innspill til programarbeidet i de fem partiene fram mot stortingsvalget neste år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer