Lagde dokumentar om mennesker med Hitler til etternavn

«Hvorfor skal man bytte navn om man ikke har gjort noe ulovlig?»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «God jul fra Hitler-familien!»

Hvordan hadde du reagert om du fikk et slikt brev i postkassa? Noen ville kanskje reagert med avsky, men den amerikanske regissøren Matt Ogens fikk en helt annen idé.

Han begynte nemlig å fundere på hvordan det virkelig er å leve med verdens mest forhatte etternavn.

Hvorfor har de ikke valgt det bort og hvem er egentlig disse menneskene med verdens mest fryktede etternavn? Det spørsmålet ble det film av.

Vil ikke bytte familienavnet Ogens forteller til Dagbladet at han i prosessen med å lage denne filmen møtte en rekke personligheter.

Etternavnet bæres av flere forskjellige typer mennesker. Som traileren over viser, er noen født med etternavnet og har hatt det i slekta i århundrer.

Andre har derimot brukt det for å fremme sin nazistiske agenda.

- Alle med etternavnet Hitler har hatt sine opp- og nedturer. Gene Hitler, som har hatt etternavnet i flere generasjoner lenge før Adolf Hitler ble født, har følt på omverdenens negative reaksjoner i mange år. Men fordi foreldrene hans ga ham navnet, og fordi det er i familien, føler han ikke noe behov for å forandre det, skriver Ogens i en e-post til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer