Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lagde høytrykk

Med den egentlige historien bak Wenche Foss' kollaps, sex-avsløringer av skomaker Andersen og hardtslående lesbe-avsløringer i Aktuell Rapport, tok Harald Eia og Bård Tufte Johansen grep i vinterens bebudede humorkrig på tv.

  • Bård og Harald er duoen som har redefinert det norske humorbegrepet i løpet av 90-tallet.
  • Som så ofte med premierer åpnet det nølende. Den første halvdelen av programmet så Harald Eia ut til å ha tatt en enda mer tafatt og nerdete holdning enn tidligere. Bård snublet i egne setninger, og poengene var ikke så mye å skryte av. Kjendisenes reklamefilmer var småvittige, men aldri noe særlig mer.
  • Elin Tvedt som gjest var på forhånd ingen sikker verbal vinner. Men i en setting der Eia og Tufte Johansen var mer slentrende og nonchalante enn noensinne, fant de tre tonen. Og med Haralds vær-fantasier og egne problemer med manipulerte Internett-bilder, kunne man med letthet tilgi selv en klippemessig bommert.
  • Dermed en knepen seier til NRK i «humorkrigens» første runde. Men ærlig talt: Denne vinteren later det til at det kan bli svært så oppgående tv-show i to kanaler. Og det til og med midt i uka. Ja, takk. Begge deler!

I går var de tilbake med tidvis glimrende innslag.

Og etter at deres nye sjefkonkurrent «Mandagsklubben» har fått et publikumsmessig overtak med sine høye seertall de siste månedene, tok Tufte Johansen og Eia på ny den humoristiske kommando i går kveld.

Forvrengningen av skomaker Andersen var derimot det første store høydepunktet.

En del er nytt i nye «Åpen post», men de later fortsatt til å ha fri tilgang på aldrende NRK-kjendiser. I går brukte de Herbjørn Sørebø og Vidar Theisen med stort hell. Theisens instruerte «skal vi gå hjem til meg og lage høytrykk» vil nok være av replikkene som går igjen på landets arbeidsplasser i løpet av torsdagen.

  • Kveldens to siste innslag var også de to beste. Harald Eias «Aktuell rapport» vil nok stå i sentrum når vi ler oss i hjel på onsdagene og torsdagene utover vinteren.
Bård Tufte Johansen hentet også fram gamle intervjuteknikker helt på tampen.

I det hele tatt framsto «Åpen post»-premieren som overraskende inspirert og oppfinnsom. I forhold til konkurrentene på TVNorge har de et langt større register å spille på. De er mer idérike og mindre forutsigbare i sin galskap. Og selv om Bård og Harald har beholdt mye av den samme typen humor i en årrekke nå, har de en egen evne til å fornye seg litt hver gang.
Man savner ikke narkomane Jarle eller Finn Kalvik-nyhetene når de stadig har nye kort i ermet.

SUKSESS: Bård og Harald er duoen som har redefinert det norske humorbegrepet i løpet av 90-tallet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media