Anmeldelse: Doug Seegers: «A Story I Got To Tell»

Lagde plate om sitt miserable liv

Det er aldri for seint å bli stjerne. Bare spør Doug Seegers (67).

GODE HJELPERE: Doug Seegers har mange gode støttespillere på det svært personlige albumet «A Story I Got To Tell», men det er han sjøl som skinner aller mest, mener vår anmelder.
GODE HJELPERE: Doug Seegers har mange gode støttespillere på det svært personlige albumet «A Story I Got To Tell», men det er han sjøl som skinner aller mest, mener vår anmelder. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: «Cold and lonely, on the road / Lord, I wish I had a home to climb in (...) Wish to the Lord I had me a warm coat and a hide / so i could sleep».

De første linjene i åpningskuttet «White Line» er på mange måter historien om Doug Seegers (67) liv i mange år til han for fem år siden ble presentert for den svenske countryartisten Jill Johnson. Hun var i Nashville for å spille inn en dokumentar, og ble slått i bakken da Seegers ble overtalt til å synge for henne og tv-teamet.

Seegers hadde lagt rusmisbruket bak seg, og var fast gjest på låtskriverkveldene på «suppekjøkkenet» Little Pantry That Could i Nashville. Les intervju md Seegers her (krever innlogging)

Bodde under ei bru

Han hadde prøvd seg i Austin og Nashville tidligere, men flyttet tilbake til fødebyen New York, fikk familie og jobbet som snekker. Etter mange års pause ville han prøve seg som artist igjen, men endte opp som hjemløs med «bosted» under ei bru i countryhovedstaden. I kveld debuterer han i selveste Grand Ole Opry i samme by!

Produktiv

Johnson fikk ham i studio, og det ble raskt spilt inn et album med produsent Will Kimbrough, Seegers' gamle kompis fra Austin, Buddy Miller, og Emmylou Harris på laget, og «Going Down To The River» var låten og albumet som gjorde ham til stjerne i Sverige. Siden er det blitt ett soloalbum til, «Walking On The Edge Of The World», et album med Hank Williams-låter, et julealbum og et duoalbum med Jill Johnson. «A Story I Got To Tell», som lanseres i dag, er hans mest personlige og mest gjennomarbeidete.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer