Lage Fosheim er død

The Monroes-vokalisten ble 55 år gammel.

DØDE I DAG: Musiker Lage Fosheim døde lørdag etter flere måneders sykeleie. Han ble 55 år gammel. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet.
DØDE I DAG: Musiker Lage Fosheim døde lørdag etter flere måneders sykeleie. Han ble 55 år gammel. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Send en siste hilsen til Lage Fosheim

(Dagbladet): Musikeren Lage Fosheim døde lørdag etter flere måneders sykeleie, 55 år gammel, melder NTB.

Fosheim var vokalist i den populære norske popduoen The Monroes.

Gitarist i The Monroes, Eivind Rølles, døde 18. mars i år etter lengre tids kreftsykdom.

Populær duo Lage Fosheim var bror av skuespillerinnen Minken Fosheim.

Før tida i The Monroes var han medlem i bandene Broadway News og Tre Små Griser. I tillegg var Fosheim promotør for en rekke norske artister da han var ansatt i Universal Music Norge.

The Monroes ga ut sitt første album «Sunday People» i 1983. Det solgte 130 000 eksemplarer i Norge. Albumet ble kåret til Årets spellemann under Spellemannprisen 1983 og vant i tillegg klassen pop.

Oppfølgeren «Face Another Day» som kom ut i 1985, solgte hele 250 000 eksemplarer i Norge. I 1987 vant de Gammleng-prisen i klassen pop. De ga ut fire plater og en samle-CD fram til 1993.

I 2005 samarbeidet Rølles og Fosheim med Ravi og DJ Løv om en ny og sterkt omarbeidet versjon av The Monroes-låta «Cheerio» fra 1985.

Den nye versjonen fikk navnet «Tsjeriåu».

- Hjalp meg til suksess Artist Odd Nordstoga nøt godt av samabeidet med Fosheim. Fosheim var den folkekjære artistens promotør, og Nordstoga tar nyheten om Fosheims død med et tungt hjerte.

-  Jeg fikk vite at han var sjuk for et par uker sida. Det var en trist nyhet å høre at han er død.

- Jeg har masse gode minner om Fosheim. Han hjalp meg slik at jeg fikk suksess. Han forsto at «Kveldssong for deg og meg» var en hit. Jeg kunne ingenting, men han hjalp meg, og året etter sto jeg med Spellemannpris, sier Nordstoga til Dagbladet på telefon.

- Unik Trond Myhre har i en årrekke jobbet sammen med Lage Fosheim i selskapet Trond & Trond. De var kolleger og venner.

- Det er alltid trist når det skjer. Vi var klar over at han hadde en alvorlig diagnose, men det er utrolig trist. Vi hadde håpet at det skulle ordne seg, sier Trond Myhre til Dagbladet.

Han mener Lage Fosheim etterlater seg mer enn de fleste.

CHEERIO: The Monroes med Eivind Rølles (t.v.) og Lage Fosheim har vært en populær duo helt siden 80-tallet. Rølles døde tidligere i år. Her er de to sammen på scenen i 2005. Foto: Morten F. Holm / SCANPIX
CHEERIO: The Monroes med Eivind Rølles (t.v.) og Lage Fosheim har vært en populær duo helt siden 80-tallet. Rølles døde tidligere i år. Her er de to sammen på scenen i 2005. Foto: Morten F. Holm / SCANPIX Vis mer

- Både i form av håndfast kunst, men også gjennom den måten han var på, med sin raushet og evne til å dele sine kunnskaper med andre, sier Myhre.

- Og han delte «glede og hygge» som han kalte det. Han hadde en unik energi og evne til å dele med seg. Ja, jeg vil si at det var unikt for bransjen, sier Trond Myhre.

Twitter-hilsener Flere sender også en siste hilsen til den populære musikeren på sosiale medier.

«RIP gamle ørn. Dette var trist», skriver musikerkollega Hans-Erik Dyvik Husby på Twitter.

«RIP Lage Fosheim», tvitrer Espen Eckbo.

«En strålende drivkraft og karismatisk kollega er borte. Hvil i fred Lage Fosheim», skriver musiker Ingrid Bjørnov på Twitter fredag kveld.

«Lage Fosheim er død. Sammen med Eivind Rølles ga han oss trua på at vi nordmenn kunne lage popmusikk som alle andre. #Cheerio RIP», skriver Jan Aage Fjørtoft.

SØSTER OG BROR: Skuespiller Minken Fosheim er Lage Fosheims storesøster.
SØSTER OG BROR: Skuespiller Minken Fosheim er Lage Fosheims storesøster. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer