Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lage Fosheim spilte «Cheerio» i egen bisettelse

Familie og venner samlet i Uranienborg kirke.

BISETTES:  I oktober døde Lage Fosheim. Han fikk vite at han hadde kreft i vår. Nå tar familie og venner farvel med musikeren.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
BISETTES: I oktober døde Lage Fosheim. Han fikk vite at han hadde kreft i vår. Nå tar familie og venner farvel med musikeren. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

URANIENBORG KIRKE (Dagbladet): Klokka 13 ringes klokkene inn for siste gang for Lage Fosheim. Musikeren bisettes i Uranienborg kirke, etter at han gikk bort lørdag 19. oktober. Fosheim sovnet inn på familieeiendommen på den franske rivieraen med familien rundt seg.

Familie, venner og kolleger fra et langt liv i musikkbransjen er til stede for å ta farvel med musikeren, og Uranienborg kirke er fullsatt under høstsola.

Bisettelsen er nå igang, og seremonien åpnes med fiolinspill. Videre synges Eivind Skeies og Sigvald Tveits «Tenn lys».

- Jeg minnes Lage Fosheim med stor respekt. Han spilte på hele spekteret: var låtskriver, sanger, bakmann, manager og kompis. Vi samarbeidet nært på min turne i fjor. Dette er tragisk, sier musiker Finn Kalvik til Dagbladet på vei inn i kirka.

BISETTES:  I oktober døde Lage Fosheim. Han fikk vite at han hadde kreft i vår. Nå tar familie og venner farvel med musikeren. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
BISETTES: I oktober døde Lage Fosheim. Han fikk vite at han hadde kreft i vår. Nå tar familie og venner farvel med musikeren. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer

• Send din siste hilsen til Lage Fosheim her.

- Sørger Det var i vår at Fosheim fikk vite at han hadde en alvorlig og aggressiv krefttype, kort tid etter at hans venn og kollega gjennom mange år, Eivind Rølles, døde av kreft.

I bisettelsen går en venn av familien igjennom barndommen, og forteller at han prøvde seg på det maritime, men satte føttene på land som syttenåring.

Videre fortelles det at det var med The Monroes at Lage Fosheim slo igjennom. Bandet dannet han med Eivind Rølles, og samarbeidet førte til et livslangt vennskap og samarbeid. 

Dikt fra kona Fosheim traff kona allerede da de var seks år. I bisettelsen fortelles det at de ble kjærester da de var sytten år, og at de fikk 38 år sammen.

- For Helene er sorgen nå like sterk som kjærligheten var da Lage levde, sies det under bisettelsen.

Kona Helene har skrevet et dikt til ektemannen. Her er deler av det:

«En himmel danser rundt en planet. Den siste tonen er over. Ditt liv er fylt av et hav med evighet. Gi oss ord du i evighet»

Lages nevø Tobias minnes også onkelen under bisettelsen:

- Onkel Lage var kongen. Han fikk oss til å føle at vi var en liten eksklusiv klubb. Han var utrolig om omsorgsfull og raus mot oss. Vi kjører på, var et uttrykk du brukte. Nå er toget kjørt mot himmelen. Og vi står igjen på perrongen. Takk Lage for at du tok oss opp på dine skuldre, sier nevøen under bisettelsen.

- Fortjener status Fosheims kollega i Trond og Trond, Trond Myhre, sier under bisettelsen at «om noen fortjener status som helgen, så må det var deg, Lage»

MINNES LAGE:  Manager David Eriksen er i bisettelsen. Foto: Nina Hansen
MINNES LAGE: Manager David Eriksen er i bisettelsen. Foto: Nina Hansen Vis mer

Skuespiller Bjørn Skagestad leser noen ord fra Bibelen, og Ole Paus synger akkompagnert av piano. «Festen er slutt» synger Paus.

Det er Jan Olav Johannessen som er prest i bisettelsen. Han forteller om Lage Fosheims programerklæring:

MINNES LAGE:  Musiker Morten Harket er i bisettelsen i Uranienborg kirke. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
MINNES LAGE: Musiker Morten Harket er i bisettelsen i Uranienborg kirke. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Glede og hygge. Slik undertegnet han brev og e-post: Glede og hygge.

- I takknemlighet lyser vi fred over Lage Fosheims minne, sier Johannessen før «Nocturne» av Evert Taube synges i fellesskap.

- «Cheerio» Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes, Eskil Holm og Espen Lind, som har fått tilnavnet De nye gitarkameratene, synger «Hallelujah» i kirka. De fire synger ett vers hver, og sammen på refrenget. De mottar applaus for framførelsen.

Familie og venner samles nå rundt kista. Etter bisettelsen blir ikke båren kjørt bort med en gang. Kista vil bli stående en halvtime så folk kan ta farvel.

Låten «Cheerio», som The Monroes fikk stor suksess med, spilles nå. Dette er et opptak, og Lage Fosheim synger «Cheerio» i egen begravelse.

MINNES LAGE:  Musiker Ole Edvard Antonsen er i bisettelsen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
MINNES LAGE: Musiker Ole Edvard Antonsen er i bisettelsen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

«Cheerio bye bye, it's to late to cry», synges det i kirka.

Det er Lage Fosheims stemme som høres over høytaleranlegget, mens gitarister, tromme, og bass står ved alteret og komper. I tillegg synger et kor vakkert til sangen.

Bisettelsen er nå over, og venner og familie er på vei ut av kirka.

-HAN KUNNE MYE: - Veldig ivrig og intens. Det smitter over på oss andre også, sa Eldar Vågan til Dagbladet på vei inn i kirken. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
-HAN KUNNE MYE: - Veldig ivrig og intens. Det smitter over på oss andre også, sa Eldar Vågan til Dagbladet på vei inn i kirken. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media