- Lage hadde nok ikke sett for seg dette utfallet

Slik var den siste tida for Monroes-vokalisten.

ET SISTE FARVEL: 4. april i år var Lage Fosheim i The Monroes-kollega Eivind Rølles' begravelse. Et par måneder seinere, fikk Fosheim selv en alvorlig kreftdiagnose. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
ET SISTE FARVEL: 4. april i år var Lage Fosheim i The Monroes-kollega Eivind Rølles' begravelse. Et par måneder seinere, fikk Fosheim selv en alvorlig kreftdiagnose. Foto: Anita Arntzen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Bare sju måneder etter at The Monroes-kollega Eivind Rølles døde, sovnet Lage Fosheim inn i går, 55 år gammel.

Den siste tida tilbrakte Fosheim i familiens hus i Provence, Frankrike. Det var også her han døde i går, med sine nærmeste ved sin side.

- Lage sovnet stille inn, som det heter, med nærmeste familie rundt seg. Kona var der, samt hans søsken og deres familier, opplyser Trond Myhre til Dagbladet i dag.

Blant Fosheims søsken, er skuespiller Minken Fosheim (57). Lage Fosheim hadde ingen barn.

- Alvorlig kreftdiagnose Myhre og Fosheim jobbet sammen i en årrekke, i selskapet Trond & Trond. De var kolleger og gode venner.

I likhet med The Monroes-partner Rølles, døde også Fosheim etter lang tids kreftsykdom. Ifølge Myhre dreiet det seg som en alvorlig kreftdiagnose som han hadde levd med i noen måneder.

- Han fikk diagnosen på forsommeren. Siden har han levd med den, og stort sett oppholdt seg i Frankrike, sier Myhre.

- Kjempet for livet Myhre sier til Dagbladet at hvor og når begravelsen for den populære musikeren finner sted, ikke er bestemt. Ifølge Myhre, har ikke Fosheim selv kommet med noen ønsker for seremonien.

- Lage var jo en evig optimist, og hadde nok ikke sett for seg dette utfallet. Han kjempet for livet og ikke døden, og det han selv kalte «gleden og hyggen», sier Myhre.

SØSKEN: Storesøster Minken Fosheim var ved lillebror Lage Fosheims side, da han sovnet inn i Frankrike i går. Foto: Dagbladet
SØSKEN: Storesøster Minken Fosheim var ved lillebror Lage Fosheims side, da han sovnet inn i Frankrike i går. Foto: Dagbladet Vis mer

I 2007 spilte The Monroes-duoen Fosheim og Rølles under en veldedighetskonsert i Nevlunghavn til inntekt for Kreftforeningen. Konserten var i regi av Dag Erik Pedersen og Arthur Buchardt. Den spilte inn over to millioner kroner til Kreftforeningen. 

- Det som er ekstra trist er at begge to døde av kreft. De som sang inn så mye penger til kreftsaken. Budskapet om hans død er utrolig trist, sa Dag Erik Pedersen til Dagbladet i går.

- Energibombe og gledesspreder Etter at dødsbudskapet kom i går, har flere aktører i Musikk-Norge flagget sin sorg, og hyllet sin gode venn, kollega og inspirasjonskilde.

- Jeg vil huske Lage som en energibombe og en gledesspreder. Enten man møttes for en kaffekopp, skulle spille inn en låt eller lage musikkvideo: Lage tilførte noe vanvittig bra til alle typer prosesser og samlinger. Den karen hadde en vanvittig og helt enestående kraft, og den kraften kommer jeg til å savne, skriver Ravi i en e-post til Dagbladet.

Artisten og programlederen hadde en kjempehit med en nyinnspilling av «Cheerio» i 2005.

Flere sender også en siste hilsen til den populære musikeren på sosiale medier.

«RIP gamle ørn. Dette var trist», skriver musikerkollega Hans-Erik Dyvik Husby på Twitter.

«RIP Lage Fosheim», tvitrer Espen Eckbo.

SUNDAY PEOPLE: The Monroes platedebuterte i 1983, med plata «Sunday People». 
Medlemmene Eivind Rølles og Lage Fosheim døde begge av kreft i år, med sju måneders mellomrom.
Foto: Morten F. Holm / NTB scanpix
SUNDAY PEOPLE: The Monroes platedebuterte i 1983, med plata «Sunday People». Medlemmene Eivind Rølles og Lage Fosheim døde begge av kreft i år, med sju måneders mellomrom. Foto: Morten F. Holm / NTB scanpix Vis mer

«En strålende drivkraft og karismatisk kollega er borte. Hvil i fred Lage Fosheim», skriver musiker Ingrid Bjørnov på Twitter fredag kveld.

«Lage Fosheim er død. Sammen med Eivind Rølles ga han oss trua på at vi nordmenn kunne lage popmusikk som alle andre. #Cheerio RIP», skriver Jan Aage Fjørtoft.

• Send en siste hilsen til Lage Fosheim

DEBUTANTER: Rølles og Fosheim i 1983. Foto: NTB scanpix
DEBUTANTER: Rølles og Fosheim i 1983. Foto: NTB scanpix Vis mer