Lager aproposlåt om sosiale medier som ennå ikke finnes

Harald Eia & co er tilbake med Aproposbandet.

||| - Det er alltid et element av usikkerhet for Aproposbandet - de må gå i studio og lage noe om ting som de ikke vet ennå, sier Harald Eia.

Et innslag på fire minutter i komiserien «Uti vår hage 2» var nok til å gjøre dem til kultband. Nå er Aproposbandet klare for sin aller første liveopptreden - som oppvarmer for Thomas Dybdahl på Rockefeller i Oslo førstkommende lørdag.

Fra tv har de allerede klare aproposlåter om blant annet værfenomonene yr og hagl - og den alternative høytidsaproposlåta «Tredje søndag før faste».

Ny låt
Bandet skal øve samme dag som opptredenen, og Eia medgir at de ikke har flust av nye låter - ennå.

- Men vi skal lage en låt om nye sosiale medier som ennå ikke finnes, sier han.

Eia merker at bandet har fått bemerkelsesverdig høy popularitet, til tross for begrenset eksponering.

- Ja, Aproposbandet virker det som folk husker godt. Jeg har opplevd flere ganger at det kommer folk opp til meg og begynner å synge på «Tredje søndag før faste», sier Eia.

Tanken på gjenforening har også vært nærliggende flere ganger.

- Hver gang vi møtes og tar en øl, begynner vi å snakke om det. Men sånt blir ofte bare preik. Det har vært snakk om en konsert på Øya, men jeg tror ikke de vil ikke oss - og jeg har hatt veldig lyst til å reise på turné, sier Eia.

- Men det som ofte er problemet med humormusikk, er at du ikke orker å høre hele låta ferdig - hvis ikke bandet er kjempebra, da. Som for eksempel Tenacious D, sier Eia.

- Svakeste ledd i kjeden
Foruten Eia, består bandet av Bård Tufte Johansen, Atle Antonsen og Thomas Dybdahl.

- Bård har lånt en bass, og har begynt å øve litt. Jeg tviler på at instrumentet mitt er koplet opp, det pleier ikke å være det.

- Tufte Johansen og Antonsen er faktisk ganske gode til å synge?

- Jeg skjønner hva du antyder, at jeg er det svakeste leddet i kjeden. Jeg forsøker å kompensere ved å gjøre til stemmen min, sier Eia - som forteller at han også lørdag vil ikle seg parykk og litt for liten hatt - som en hyllest til Dybdahl.

- Han er så søt, flirer Eia.

Dybdahl dukker opp som gjest i Eia og Tufte Johansens nye program, Storbynatt, som har premiere i november. Da vil kanskje også Aproposbandet gjøre en liten opptreden.

Dybdahl som Eidsvåg
- Han følger veldig nøye med på humor, samtidig som han holder på med sine egne, mer alvorlige greier. Jeg håper vi kan jobbe mer med ham, sier Eia og legger til:

- Vi er en slags parasitter på hans karriere.

- Går det ikke litt begge veier?

- Jo, kanskje. Når folk ser at Dave Grohl og Jack Black er kompiser, så tenker de fy faen, de må ha det fett, sier Eia før han kommer med en litt mer lokal sammenlikning:

- Vi vil at Thomas Dybdahl skal bli for oss som Bjørn Eidsvåg er for Radioresepsjonen.

APROPOSBANDET Her supplert med trommeslager Martin Horntveth (t.v.). Foto: NRK
APROPOSBANDET Her supplert med trommeslager Martin Horntveth (t.v.). Foto: NRK Vis mer