FÅR EGEN FILM: Yoda, her i et bilde fra Revenge of the Sith (2005). Foto: Stella Pictures
FÅR EGEN FILM: Yoda, her i et bilde fra Revenge of the Sith (2005). Foto: Stella PicturesVis mer

Lager egen film om Yoda

Flere enkeltstående Star Wars-filmer er på gang, bekrefter Disney.

(Dagbladet): Star Wars-fansen har flere grunner til å glede seg enn den nye filmtrilogien, som starter i 2015 med den fortsatt ikke navngitte, J.J. Abrams-regisserte episode 7 i 2015.

Det kommer nemlig flere, enkeltstående filmer som ikke inngår i hovedserien, bekrefter Disney-konsernet, som i fjor kjøpte rettighetene til Star Wars-franchisen av skaperen George Lucas.

Og ifølge ubekreftede rykter skal den første av dem skal handle om jedimesteren Yoda.

Det er Hollywood Reporter som melder at Disney-sjefen Bob Iger har informert sine aksjonærer om at det er flere spinoff-filmer i utvikling - og at han har satt manusforfatteren bak Star Wars-filmene «Empire Strikes Back» (1980) og «Return of the Jedi» (1983), Lawrence Kasdan, på saken.

Kasdan skal skrive sammen med Simon Kinberg, som blant annet har jobbet med manus på blockbustere som «Mr. og Mrs. Smith», «Sherlock Holmes» og flere X-men-filmer.

Mens den renommerte filmbloggeren Harry Knowles (via Comoyo Filter) skriver han har hørt at den første av disse filmene handler om Yoda - den lille, grønne gnomen som i eksil skolerer Luke Skywalker i Kraftens hemmeligheter, og som gjør enda mer ut av seg i prequel-filmene.

George Lucas - som fortsatt er engasjert i utviklingen av nye Star Wars-filmer som kreativ konsulent, og som dessuten har sin mangeårige samarbeidspartner Kathleen Kennedy som produsent av dem - skal dessuten ha luftet en idé om en egen film om den snegleaktige gangsteren Jabba the Hut, ifølge Knowles.

Tidligere har det vært summet om egne filmer dedikert til prisjegeren Boba Fett, en av de mest gåtefulle figurene fra de opprinnelige Star Wars-filmene, som vi riktignok også fikk vite mer om i den andre Star Wars-trilogien som kom i perioden 1999-2005.