Lager en femte sesong av «The Walking Dead»

Satt TV-rekord med 16 millioner seere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den fjerde sesongen av suksessprogrammet «The Walking Dead» begynte å rulle på amerikanske TV-skjermer for drøye to uker siden, og første episode satt seerrekord da 16 millioner amerikanere fikk med seg sesongstarten den 13. oktober.

Zombiedramaet er rangert som den aller mest populære serien som går på TV i USA blant seere i alderen 18 til 49 år, og nå har TV-kanalen som sender serien, AMC, bekreftet at det skal lages en femte sesong av «The Walking Dead».

- Dette er en serie som har visket ut de tradisjonelle skillene mellom kabel-TV og kringkasting. Den lidenskaplige fanskaren fortsetter å øke med hver sesong, noe man ser tydelig av premieren på sesong fire som ikke bare slo seerrekorden for serien men også ble den mest sette ikke-sportslige sendingen i kabel-TVs historie, sa direktøren for kanalen AMC, Charlie Collier, ifølge Variety.

Basert på tegneserie Bak serien står manusforfatter og regissør Frank Darabont, som også har gitt oss storfilmene «The Shawshank Redemption» og «The Green Mile». Serien er basert på en tegneserie med samme navn, skapt av Robert Kirkman og Tony Moore.

I et tidligere intervju Dagbladet har gjort med en av hovedrolleinnehaverne, Andrew Lincoln som spiller den tidligere politibetjenten Rick Grimes, fortalte skuespilleren at han tror grunnen til at så mange liker serien er fordi den ikke bare handler om zombier, men også om utforskingen av menneskesinnet.

<strong>FENGSEL:</strong> Den tidligere politibetjenten Rick Grimes er lederen for en av gruppene med overlevende. I sesong tre flyttet gruppen inn i et forlatt fengsel, der de ble tvunget til å kjempe mot både zombier og andre overlevende. Foto: Stella Pictures
FENGSEL: Den tidligere politibetjenten Rick Grimes er lederen for en av gruppene med overlevende. I sesong tre flyttet gruppen inn i et forlatt fengsel, der de ble tvunget til å kjempe mot både zombier og andre overlevende. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Jeg synes det er så synd når jeg prøver å forklare dette til folk, og så svarer de bare «zombier ... ok?». Serien handler i bunn og grunn ikke bare om zombier, men om det som skjer når alt du kjenner til fra før strippes vekk, og du må begynne på nytt. Hvordan klarer folk seg? Noen bryter helt sammen, andre blir styrket av det. Folk som i et normalt samfunn er usynlig blir plutselig ledere. Det er en fascinerende måte å utforske nettopp hva som gjør mennesker menneskelige, sa Lincoln i intervjuet.

Sesong fire av «The Walking Dead» kan du se på FOX Norge, mandager klokka 21.55.

<strong>LEVENDE DØDE:</strong> I serien «The Walking Dead», basert på en tegneserie med samme navn, må hovedpersonene kjempe hardt for å overleve etter at en epidemi har gjort folk om til zombier. Foto: Scanpix
LEVENDE DØDE: I serien «The Walking Dead», basert på en tegneserie med samme navn, må hovedpersonene kjempe hardt for å overleve etter at en epidemi har gjort folk om til zombier. Foto: Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer