Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lager en norsk «Blair Witch Project»

Men denne skal få deg til å le.

FILM PÅ REKORDTID: Kurt Josef Wagles (Stig Frode Henriksen) leting etter sin homofile sønn blir film. Planleggingen har skjedd på to uker, og premiere blir ved påsketider. FOTO: MAGNE EK
FILM PÅ REKORDTID: Kurt Josef Wagles (Stig Frode Henriksen) leting etter sin homofile sønn blir film. Planleggingen har skjedd på to uker, og premiere blir ved påsketider. FOTO: MAGNE EK Vis mer

|||(Dagbladet.no): Gjengen bak «Kill Buljo» og «Død Snø» har nå satt tennene i et nytt prosjekt. I dag startet innspillingen av en film i Alta, med blant andre skuespillere som Bjørn Sundquist, Kristoffer Joner og Cecilie Mosli.

«Kurt Josef Wagle og Fjordheksa» blir en slags skrekkomedie - en «Blair Witch Project»-variant som skal få deg til å le.

Som med de to tidligere nevnte filmene skal Tommy Wirkola regissere, og Stig Frode Henriksen spille hovedrollen.

På rekordtida
- Kurt Josef Wagle er en karakter vi tidligere har jobbet med, men vi tenkte aldri på noen langfilm. For to uker siden ringte imidlertid Tommy meg og fortalte at de hadde et manus klart. Og i dag startet vi altså, sier produsent Terje Strømstad til Dagbladet.no.

Både planlegging og innspilling går altså i rekordfart, og budsjettet er på 1,5 millioner kroner.

Planlagt kinopremiere blir rundt påsketider til neste år.

«Kurt Josef Wagle og Fjordheksa» forteller historien om en førtidspensjonert fisker kalt Kurt Josef (Stig Frode Henriksen), som må ut i Tappeluftskogen for å lete etter sine bortkomne homofile sønn Tordenskjold (Martin Hykkerud).

Blant den brokete forsamlingen han tar med seg på jakten er synske Lillian (Cecilie Mosli) og en pedofil ungdomskolelærer (Joner).

- Joner og Tommy Wirkola møttes under innspillingen av «Tomme Tønner», som akkurat er ferdig, og Tommy pitchet ideen for ham. Kristoffer kom opp til Alta i går, og jeg tror han synes det er fryktelig stas, sier Strømstad.Venter på Hollywood

Regissør Tommy Wirkola og hans faste makker Stig Frode Henriksen bor fremdeles i Alta, og produsenten forteller at mange lokalt tror de to filmprofilene har tjent millioner.


Men dette er langt fra sannheten. Wirkola skriver fremdeles manus i kjelleren til mor og far, og denne filmen er et resultat av for mye tid til overs i sommer.


Hollywood følger imidlertid godt med på hva den unge regissøren driver med. Paramount Pictures er ventet å snart ta stilling til om de vil gi grønt lys for innspillingen av «Hans og Grete», som Wirkola har skrevet manus til.


Rettighetene er kjøpt opp av regissør Adam McKay og hans produksjonsselskap Gary Sanchez Production.


- Jeg elsker den filmen. Vi så «Død Snø», filmen som Tommy lagde først, og vi fikk ham inn på et møte hvor han fortalte oss om denne «Hans og Grete»-ideen. Med en gang utbrøt vi «å herregud, den må vi lage». Og så hadde han skrevet et utrolig manus, fortalte McKay nylig til Premium Hollywood.STARTER INNSPILLINGEN: Fra venstre: Jeppe Beck Laursen, Tommy Wirkola, Terje Strømstad, Kristoffer Joner, Cecilie Mosli og Bjørn Sundquist. FOTO: MAGNE EK
STARTER INNSPILLINGEN: Fra venstre: Jeppe Beck Laursen, Tommy Wirkola, Terje Strømstad, Kristoffer Joner, Cecilie Mosli og Bjørn Sundquist. FOTO: MAGNE EK Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling