DEBATT

Debatt: Barnehage

Lager et kunstig skille mellom lek og læring

Den norske og nordiske barnehagetradisjonen bygger på en forståelse av at omsorg, lek, danning og læring henger sammen.

Barna skal få mulighet til aktiv deltakelse i planleggingen og vurderingen av det som skjer i barnehagen, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H). Foto: Endre Vellene / Dagbladet
Barna skal få mulighet til aktiv deltakelse i planleggingen og vurderingen av det som skjer i barnehagen, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H). Foto: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringens barnehagepolitikk bygger på at alle barn skal å få et like godt tilbud, og at barnehagen skal bidra til en barndom preget av trivsel, vennskap og lek. Dette har vært og er kjernen i barnehagens oppdrag. Det er også kjernen i hvordan regjeringen jobber med å legge til rette for enda bedre barnehager.

Barnehagens innhold skal være allsidig og variert. I et innlegg 21. februar skriver fire barnehagelærerstudenter ved Høgskolen i Østfold mye klokt om betydningen av omsorg, lek og medvirkning i barnehagen. Men de tror åpenbart at regjeringen er uenig at leken er viktig – det er vi ikke.

Som det står i forslaget til ny rammeplan, så skal leken ha en sentral plass i barnehagen og lekens egenverdi anerkjennes. Leken skal være en arena for barnas utvikling, læring, sosiale og språklige samhandling. Samtidig mener jeg de fire studentene lager et kunstig skille mellom lek og læring.

Den norske og nordiske barnehagetradisjonen bygger på en forståelse av at omsorg, lek, danning og læring henger sammen. I vårt forslag til ny rammeplan for barnehagen bygger vi videre på dagens rammeplan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer