<strong>TAR NYE OPPGAVER:</strong> Altfor mange norske regissører forsvinner etter å ha laget én film. Nå tyder mye på at regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg får nok å gjøre i årene som kommer. Her er de sammen med «Max Manus»-hovedrolleinnehaver Axel Hennie.
TAR NYE OPPGAVER: Altfor mange norske regissører forsvinner etter å ha laget én film. Nå tyder mye på at regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg får nok å gjøre i årene som kommer. Her er de sammen med «Max Manus»-hovedrolleinnehaver Axel Hennie. Vis mer

Lager film av «Beatles»

«Max Manus»-regissørene med nytt gigantprosjekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Vi har to nye prosjekter på gang, som vi håper å kunne komme i gang med så fort som mulig, sa regissør Joachim Rønning til Dagbladet.no i midten av juni.

Nå viser det seg et av disse prosjektene er en filmatisering av Lars Saabye Christensens «Beatles», skriver Bergensavisen.

Det har vært knyttet stor spenning til hva Rønning og hans regimakker Espen Sandberg har ønsket å lage etter gigantsuksessen «Max Manus». Fremdeles er det flere hindere på veien i forhold til «Beatles», men en opsjonsavtale mellom Cappelen Damm og produksjonsselskapet Storm Rosenberg AS er undertegnet.

Manus ferdig til neste år?
— Det er ikke skrevet en konkret filmkontrakt, men det er inngått en opsjonsavtale som må fornyes årlig. Jeg har inntrykk av at planene er veldig realistiske, selv om man lett kan bli skremt av tanken på å skulle filmatisere en slik fantastisk roman, sier Tuva Ørbeck Sørheim, sjef for Cappelen Damm Agency, til BA.

En manusforfatter skal bli klar snart, og produksjonsselskapet håper å ha dette ferdig før august til neste år, ifølge BA.

Budsjettet vil trolig ligge rundt 50 millioner kroner, men nøyaktig når filmen kan bli ferdig er vanskelig å si. Det er også mulig Rønning og Sandberg lager en film i utlandet før de går løs på nye oppgaver i Norge, har de tidligere opplyst til Dagbladet.no:

- Vi snuser også på et prosjekt i utlandet, så det er mulig det blir en svipptur ut før vi kommer tilbake igjen.

Trøbbel med rettigheter
BA skriver at musikkrettigheter må sikres over jul, og at det kan bli en svært dyr affære siden det dreier seg om Beatles.

Det har avisen helt rett i - særlig hvis filmskaperne håper å få bruke en originallåt eller to.

Dette har nemlig vist seg helt umulig for andre filmskapere med større budsjett enn det et norsk prosjekt kan ha.

Sean Penn ønsket for eksempel kun å bruke Beatles-sanger til filmen «I Am Sam», men Sony/ATV Publishing krevde 4,5 millioner dollar for musikkbruken.

Derfor ble det til slutt kun brukt coverlåter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer