Lager film om Bob Marley

Vil vise reggaestjernens barndom.

(Dagbladet.no): Filmen skal bli en biografi over reggaestjernen som døde for 25 år siden, og har et budsjett på 20 millioner dollar.

Filmregissøren, -produsenten og manusforfatteren Rachid Bouchareb, som deltar i årets Cannes-festival med to filmer, står bak filmen som skal handle om den jamaikanske sangerens liv før han ble berømt.

- Jeg har alltid likt historien om hva som gjorde Marley til sjef. Jeg har lyst til å følge ham fra barndommen til han ble en ung mann, og se på hvordan han ble interessert i Afrika.

Det sier Bouchareb ifølge Variety.

Kolonister i krig

Bouchareb har nordafrikansk bakgrunn og er fransktalende. Manuset til Marley-filmen skriver han imidlertid på engelsk.

Han regner med være ferdig i løpet av dette året, og begynne innspilling i 2007.

Rachid Bouchareb deltar i Cannes med filmene «Indigènes» som han har regissert (engelsk tittel er «Days of Glory»), og Bruno Dumonts film «Flandres», som Bouchareb har produsert.

FEIRET MARLEY: Tusenvis av mennesker feirer 60-årsdagen siden Bob Marley ble født i Addis Abeba i fjor. Foto: SCANPIX
FEIRET MARLEY: Tusenvis av mennesker feirer 60-årsdagen siden Bob Marley ble født i Addis Abeba i fjor. Foto: SCANPIX Vis mer

Sistnevnte er en kjærlighetshistorie inspirert av Irak-krigen, mens «Indigènes» tar for seg Frankrikes bruk av soldater fra sine kolonier under andre verdenskrig.

Bouchareb har også skrevet manuset til «Indigènes».

- Det var viktig for meg å lage denne filmen nå, og for det franske folk er det viktig å se at disse immigrantene fra Afrika kjempet og døde for Frankrike, sier Bouchareb til Variety.

Det er i år 25 år siden Bob Marley i en alder av 36 døde av kreft.

ET IKON: Men nå kommer filmen om Robert Nesta Marley som barn og ung mann.
VIL SE PÅ MARLEYS BARNDOM: Den algirske filmregissøren Rachid Bouchareb, her fra en pressekonferanse under Berlin internasjonale filmfestival i februar 2001.
SKREV BOK:</B> Enken etter Bob, Rita Marley, lanserer sin bok «No Woman No Cry» i Berlin 25. may 2005. Boka markerte Bob Marleys 60-årsdag.