Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lager film om «FAME-skolen»

Helt siden Elisabeth Nord (22) fra Ringsaker begynte på «FAME-skolen» til Paul McCartney har hun drømt om å få lage en film om skolen og studentene. Nå går drømmen i oppfyllelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med skolevenninnen Vibeke Strøm har hun fått de eksklusive rettighetene til å lage filmen om Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA). De to jentene har dessuten fått med seg produsent og regissør Asle Berteig i produksjonsselskapet Brød & Sirkus til prosjektet.

- Vi har virkelig lyst til å lage denne dokumentaren. Vi har fått lov, ja, ikke nok med det; vi er de eneste som fram til år 2000 får lov til å gjøre det. Vi skal ta vare på muligheten - og leve opp til våre ambisjoner, sier Elisabeth Nord entusiastisk.

Følger norske Stein

Planen er å lage en 52 minutter lang fjernsynsdokumentar med de unge menneskene som går på den anerkjente kultur- og underholdningsskolen.

I hovedsak vil tre talenter følges i filmen: Den norske musikeren, komponisten og produsenten Stein Johan Grieg Halvorsen, den britiske danserinnen Emma og tyske Nora. Stein og Emma er begge fra det første studentkullet på skolen, og filmen skal følge de to gjennom deres avsluttende prosjekter denne våren. Nora, som studerer design og musikk på andre året, vil også følges tett.

Målet er å speile det kunstneriske miljøet i og rundt disse, om utviklingen og dyrkingen av egoet sammen med kunsterisk ungdom fra hele verden som har det samme målet: å lykkes med sin «greie» innenfor kultur- og underholdningsindustrien.

- Målet er at folk får lyst til å realisere sine drømmer etter å ha sett filmen, sier, sier Elisabeth Nord.

Selv har hun studert musikk ved Paul McCartneys skole, mens Vibeke Strøm fra Kolvereid har studert enterprise management - det vil si hvordan man setter i gang et prosjekt og gjennomfører det.

Fikk ja til slutt

- Jeg hadde først lyst til å gjøre noen enkle intervjuer med de ulike personlighetene ved skolen, men etter hvert skjønte jeg at det var en dokumentar jeg skulle lage. Siden har jeg mast og mast på han som startet skolen sammen med McCartney, Mark Featherstone-Whitty - og til slutt fikk vi altså ja. Helt fantastisk, stråler Nord.

- Hvorfor har skolen gitt dere de eksklusive rettighetene? Det er jo nok av store og tunge fjernsyns- og produksjonsselskaper som har vært frampå?

- Jeg tror vi har fått tilslaget fordi vi selv har gått på skolen siden den startet i januar 1996. Vi vet hvordan både skolen og studentlivet er . Dermed kommer vi under huden på studentene - og spinner ikke rundt alle mytene rundt skolen. Dessuten har vi med oss en profesjonell produsent og regissør i Asle Berteig. Alt dette gjør at vi kan lage en spennende og troverdig dokumentar, fortsetter den unge filmskaperen.

Hun satser på å være ferdig i august med filmen, som har fått arbeidstittelen «Non nobis solum...». Sponsorer supplerer dem med kamera og annet utstyr, redigeringstid og lokaler, og de forhandler med et norsk oljeselskap om å bli hovedsponsor. Dessuten vil BV Film - som også distribuerte suksessfilmen «Budbringeren» - selge og distribuere filmen over hele verden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!