Lager film om Jokke

Tre år etter at Joachim Nielsen døde, er tre fjernsynsstudenter på Lillehammer i gang med å lage dokumentarfilm om ham.

En av dem er til og med i slekt med Jokke.

- Han var fetteren min. Men vi kjente ikke hverandre særlig godt, forteller Live Glesne Kjølstad, som er lydansvarlig for produksjonen. Hun studerer fjernsynsfag ved Høgskolen i Lillehammer og er både lydansvarlig og medregissør. Jens Bull har regien, og Tor Jensbakken er fotograf. Alle tre er tredjeårsstudenter.

- Vi ville vente helt til nå med å gjøre den, fordi vi ville være sikre på at vi var flinke nok. Nå har vi laget flere andre dokumentarer, så vi kjenner formatet, sier Live.

Tomrom

Joachim «Jokke» Nielsen døde høsten 2000 og etterlot seg et stort tomrom i norsk rock.

- Vi satt og pratet om Joachim for et år siden da Jens fikk ideen til en dokumentarfilm. Joachim var en viktig del av norsk rock, ikke minst på grunn av tekstene. Det viktigste for oss er å få framhevet hvor bra det han laget var, det er veldig mange som har et sterkt forhold til musikken hans. Han er kanskje den som har gjort mest for rock på norsk. Både Jens og jeg har vært fans siden 15-årsalderen, forteller Live.

Utfordring

Filmen skal leveres i begynnelsen av desember.

- Det er en skoleoppgave som ikke er ment for offentlig visning, men det kan hende den blir vist på noen festivaler. Dessuten er det ikke sikkert at dette er den siste utgaven av filmen, kanskje vi tar den fram igjen seinere, sier Live, som gjerne skulle hatt litt mer tid på seg.

- Men jeg elsker å jobbe med musikk, så selv om det er en utfordring å lage filmen, er det samtidig gøy, sier Live.

LAGER FILM OM JOKKE: Sammen med Jens Bull og Tor Jensbakken lager Live Glesne Kjølstad film om Joachim Nielsen.