Lager film om kunstsvindler

LONDON (Dagbladet): Hollywood-superparet Michael Douglas og hans forlovede Catherine Zeta-Jones skal lage film om en av de mest beryktede, britiske kunstsvindlerne John Drewe.

Han sitter for tida i fengsel i London etter å ha solgt 200 forfalskede bilder til museer og private samlere.

Bare 77 av de falske bildene er avslørt, de andre sirkulerer i kunstmiljøet som «originale». Det gjelder malerier av Matisse, Picasso, Braque og Giacometti.

Britisk politi er ikke begeistret over at det nå blir lagd en Hollywood-film, de frykter at han vil bli portrettert som en helt.

Filmen bygger på en amerikansk bok om svindleren Drewe. MGM har kjøpt rettighetene til boka og samarbeider med Michael Douglas' eget selskap Further Films som skal lage filmen. Svindleren selv vil ikke få noe honorar.

Innspillingen skal begynne seinere i år, trolig etter at Zeta-Jones har fått barn i august og giftet seg med Douglas i september.

Bryllupet skal holdes i Los Angeles etter at de er blitt enige om en avtale som gir henne mer enn 13 millioner kroner årlig i bidrag fra Michael, skulle ekteskapet gå i oppløsning. Det er jo ikke uvanlig i Hollywood.

SVINDLERE: Michael Douglas og hans forlovede Catherine Zeta-Jones gifter seg i september.