Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lager film om norsk black metal-kultur: - Noen selger sjelen sin til satan for å komme til Norge

Drømmer om norsk black metal.

VIL TIL NORGE: Det colombianske black metal-bandet Luciferian har et sterk ønske om å spille i Norge. Foto: Gammaglimt.
VIL TIL NORGE: Det colombianske black metal-bandet Luciferian har et sterk ønske om å spille i Norge. Foto: Gammaglimt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Satanisme, mord, selvmord og kirkebranner gjorde norsk «Black Metal» berømt og beryktet på begynnelsen av 1990-tallet.

Norsk black metal  vekker særlig stor interesse utenfor landets grenser, og mange tilhengere reiser til Norge for å oppleve kulturen på nært hold.

- Vi har møtt colombianere som selger sjelen sin til satan i ritualer med nakne damer og stearinlys, i et ønske om å komme seg til Norge, forteller Fredrik Horn Akselsen, en av regissørene bak dokumentaren «Blackhearts».

- Forventer satanisme Sammen med kollega Christian Falch begynte han å filme dokumentaren i 2012, og de har nå blitt tildelt 650 000 kroner i produksjonstilskudd for å ferdigstille filmen, melder Norsk Filminstitutt i en pressemelding fredag.

- Filmen handler om såkalte «blackpackers» som kommer til Norge og forventer å se satanisme. Så, når de kommer hit blir de møtt av helt vanlige mennesker. Det blir en absurd krasj, sier Akselsen til Dagbladet.

Dokumentaren forteller tre ulike historier om black metal-fans fra forskjellige deler av verden, som gjennomgår mye for å komme seg til Norge.

En av dem er iranske Sina, som risikerer livet for å komme til Norge for å spille black metal.

- I Iran risikerer han livet, og når han kommer til Norge blir han hyllet. Det er en absurd verden der ute, sier Akselsen.

Lager film og serie Regissøren forteller at de har jobbet mye med å finne unike historier, og tror at filmen kan bli en vekker for mange black metal-fans.

- Det er et stort gap mellom det imaget som er skapt og hvordan den faktiske black metal-scenen er i dag. De som ser filmen vil nok få en opplevelse av at det ikke er så beintøft i Norge som de hadde trodd.

Akselsen forteller at pengestøtten er helt avgjørende for å få ferdig filmen, som har vekket interesse både i utlandet og her hjemme.

-  Vi har vært i utlandet og presentert filmen, og mange vil ha både langfilm og TV-serie. Filmen blir forhåpentligvis ferdig til våren 2016, sier regissøren.

Det er satt i gang en rekke kampanjer for å nå ut til et internasjonalt publikum med denne filmen. Prosjektet har fått mye oppmerksomhet og det er gode muligheter for å bli en nasjonalt og internasjonalt sterk film, skriver Norsk filinstitutt i deres vurdering.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!