RAMPEBESTEFAR: Erik Poppe mener Per Fugelli er som en rampete bestefar. I deres felles filmprosjekt drar de blant annet til Botanisk hage på Tøyen og stjeler blomster. - Per mener ikke alle bør stjele blomster, men at alle har godt av å gjøre småulovlige ting av og til, sier Poppe. Foto: Siv Johanne Seglem /Dagbladet
Per Fugelli
RAMPEBESTEFAR: Erik Poppe mener Per Fugelli er som en rampete bestefar. I deres felles filmprosjekt drar de blant annet til Botanisk hage på Tøyen og stjeler blomster. - Per mener ikke alle bør stjele blomster, men at alle har godt av å gjøre småulovlige ting av og til, sier Poppe. Foto: Siv Johanne Seglem /Dagbladet Per FugelliVis mer

Lager film om Per Fugellis siste dager. Vellykkede behandlinger har holdt ham i live

Erik Poppe frykter stillhet i samfunnsdebatten når Per Fugelli dør. Når han ikke promoterer Oscar-filmen «Kongens nei» i USA, lager regissøren film om Fugellis siste dager.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Per er på vei inn i den siste dødsfasen, men insisterer på at han vil bli behandlet som et levende menneske. Filmen handler ikke så mye om sykdommen han har, men om de tankene og refleksjonene han gjør seg på slutten av livet, sier Erik Poppe til Dagbladet.

Den anerkjente regissøren, som står bak filmer som «Schpaaa», «Tusen ganger god natt» og kinoaktuelle «Kongens nei», har de siste månedene jobbet med et nytt filmprosjekt. Sammen med samfunnsdebattant Per Fugelli dokumenterer han Fugellis siste dager.

Provoserer til det siste

Det har lenge vært kjent at Per Fugellis dager er talte. I 2009 fikk professoren i sosialmedisin lungekreft, men vellykkede behandlinger har holdt han i live.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn