Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lager film om platebransjens fall

HBO filmatiserer kritisk bok om musikkbransjen og nettet.

GLANSDAGENE: Dionne Warwick, Stevie Wonder, Quincy Jones, Michael Jackson og Lionel Richie under utdelingen av Grammy-prisene i 1986. Nå kommer filmen om platerbansjens vekst og fall, fra de glade dagene på 1980-tallet og fram til dagens sviktende salg og krig mot pirater og fidelere. Foto: SCANPIX
GLANSDAGENE: Dionne Warwick, Stevie Wonder, Quincy Jones, Michael Jackson og Lionel Richie under utdelingen av Grammy-prisene i 1986. Nå kommer filmen om platerbansjens vekst og fall, fra de glade dagene på 1980-tallet og fram til dagens sviktende salg og krig mot pirater og fidelere. Foto: SCANPIX Vis mer

||| Musikkjournalisten Steve Knoppers bok «Appetite for Self-Destruction: The Spectacular Crash of the Record Industry in the Digital Age» er et hardt angrep på platebransjen og det forfatteren ser som en feilslått strategi i møtet med nettet.

Nå skal boka bli film, med manus av skuespillforfatteren Victoria Stewart. Det er HBO Films som står bak produksjonen, melder Hollywood Reporter.

Filmens handling skal, som bokas, spenne over 30 år, fra krasjet som kom med discobølgen på 1970-tallet, via cd-platens gullalder på det sene 1980- og 1990-tallet, til det dramatiske fallet i platesalget på 2000-tallet og kampen mot pirater og fidelere som begynte med krigen mot Napster.

Nyheten om filmen er ikke den eneste dårlige for platebransjen denne uka. Ifølge ITavisen melder antivirusselskapet McAfee at den globale opp- og nedlastingen av opphavsbeskyttet materiale økte globalt med hele 300 prosent i tredje kvartal i år - i perioden etter at en svensk domstol hadde pålagt The Pirate Bays nettleverandør å bryte forbindelsen.

McAfees mann mener økningen kan kobles direkte til all oppmerksomheten rundt Pirate Bay-saken, og kan sees som en protest mot myndighetenes framgangsmåte.

Om det oppleves som en trøst i platebransjen, mens man venter på filmatiseringen av Knoppers bok, at en ny engelsk undersøkelse ifølge The Independent viser at de som laster ned mest ulovlig også er de som bruker mest penger på musikk, skal være usagt.

FORFATTEREN: Rolling Stone-journalist Steve Knopper har skrevet bok om platebransjens vekst og fall.
FORFATTEREN: Rolling Stone-journalist Steve Knopper har skrevet bok om platebransjens vekst og fall. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media