Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lager film om puppe-frigjøring, men sladdet selv brystvortene

Tok ikke sjansen på at Youtube skulle være like modige som Facebook.

(Dagbladet): Ironien gikk ikke nettkommentatorene hus forbi da traileren for en kommende film om brystvortekampanjen Free the Nipple ble sluppet på Youtube denne uka.

For i traileren er brystvortene blurret ut - selv om kampanjens mål nettopp er at kvinner skal kunne vise dem like bramfritt som menn har gjort i tiår, på gata såvel som i sosiale medier.

«Og så viser de ikke brystvorter selv. Så modig» lyder en av de syrlige kommentarene på traileren.

Kjendiser Trolig er det nettstedets policy om å fjerne eller markere som upassende alle videoer som viser kjønnsdeler og kvinnelige bryster, som er årsaken til sladdingen. Selv om heller ikke denne policyen er gjennomført konsekvent på Youtube.

Det er skuespilleren, regissøren og aktivisten Lina Esco (29) som står bak Free the nipple-kampanjen. En rekke kjendiskvinner har gitt henne drahjelp, slik som Rihanna, Cara Delevingne, Miley Cyrus og Willis-søstrene. Filmen som nå er under arbeid, er blitt til ved hjelp av folkefinansiering.

Innspillingen var langt fra problemfri, har Esco fortalt Variety: Politiet prøvde å stanse aktivistene fra å kle av seg på gata.

- Jeg lager en film som heter Free the Nipple, og kan ikke vise pupper. Jeg måtte tilsnike meg opptakene. Vi øvde med klærne på og gjorde opptakene på ett forsøk, sier hun.

Fine pupper Kampanjen har ifølge Huffington Post tidligere maktet å få Facebook til å løsne sine retningslinjer og tillate enkelte brystvortebilder.

I Norge har artisten Ida Maria og «Top Model»-vinneren Frida Børli Solaker stilt seg bak kampanjen, og stilt toppløse på en festivalscene i Fredrikstad. Riktignok uten å vise brystvortene.

- Jeg ser mannfolk sykle nedover Karl Johan med større pupper enn meg. Det ser ikke bra ut. Hvorfor skal det være i orden? Jeg har faktisk ganske fine pupper, så det burde være greit, har Solaker sagt.

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling