Lager film om puppe-frigjøring, men sladdet selv brystvortene

Tok ikke sjansen på at Youtube skulle være like modige som Facebook.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ironien gikk ikke nettkommentatorene hus forbi da traileren for en kommende film om brystvortekampanjen Free the Nipple ble sluppet på Youtube denne uka.

For i traileren er brystvortene blurret ut - selv om kampanjens mål nettopp er at kvinner skal kunne vise dem like bramfritt som menn har gjort i tiår, på gata såvel som i sosiale medier.

«Og så viser de ikke brystvorter selv. Så modig» lyder en av de syrlige kommentarene på traileren.

Kjendiser Trolig er det nettstedets policy om å fjerne eller markere som upassende alle videoer som viser kjønnsdeler og kvinnelige bryster, som er årsaken til sladdingen. Selv om heller ikke denne policyen er gjennomført konsekvent på Youtube.

Det er skuespilleren, regissøren og aktivisten Lina Esco (29) som står bak Free the nipple-kampanjen. En rekke kjendiskvinner har gitt henne drahjelp, slik som Rihanna, Cara Delevingne, Miley Cyrus og Willis-søstrene. Filmen som nå er under arbeid, er blitt til ved hjelp av folkefinansiering.

Innspillingen var langt fra problemfri, har Esco fortalt Variety: Politiet prøvde å stanse aktivistene fra å kle av seg på gata.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer