Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lager film om sexmani

Lars von Trier jobber allerede med «Nymfomanen».

LAGER FILM OM SEXMANI:  Den danske filmskaperen Lars von Trier er i gang med sin neste film, som har fått tittelen "Nymfomanen". Den handler om kvinners erotiske fødsel, ifølge filmens produsent. Foto: AFP PHOTO / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
LAGER FILM OM SEXMANI: Den danske filmskaperen Lars von Trier er i gang med sin neste film, som har fått tittelen "Nymfomanen". Den handler om kvinners erotiske fødsel, ifølge filmens produsent. Foto: AFP PHOTO / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Vis mer

(Dagbladet): Den anerkjente danske regissøren Lars von Trier er i gang med sin neste film - det allerede før filmen «Melancholia» har hatt premiere. Det skriver den danske avisa politiken.dk.

- Vurderte «Lort i liggesåret» Von Triers neste film har fått tittelen «Nymfomanen», og skal handle om kvinner erotiske fødsel.

- Han ville enten lage en film som het «Lort i liggesåret», som skulle handle om sykdom og alderdom, eller lage «Nymfomanen». Det var veldig sjenerøst av ham å la meg velge, og vi bestemte oss altså for «Nymfomanen», sier Peter Aalbæk Jensen, produsent i filmselskapet Zentropa og fortsetter:

- Jeg tror det sier seg selv hva den handler om, og det lyder som en munter film, sier han til politiken.dk.

Den danske regissøren er kjent for sine dogmefilmer, og var en av flere danske filmskapere som startet bevegelsen «Dogme 95» på 90-tallet.

Hans film «Antichrist» vakte stor oppstandelse da den ble vist under filmfestivalen i Cannes, hvor flere ble fysisk dårlige og enkelte valgte å forlate filmvisningen.

Hans kommende film «Melancholia» har Kirsten Dunst i hovedrollen, og ble spilt inn i Trollhättan i fjor sommer. Den har premiere under filmfestivalen i Cannes i mai.

- Slapstick-komedie Aalbæk Jensen sier til den danske avisa at han tror «Nymfomanen» blir en morsom film.

- Jeg har bare hørt om muntre scener ennå. I hodet har han kommet langt med filmen, og den høres kjempemorsom ut. Nærmest som en slapstick-komedie vil jeg påstå, sier produsenten.

Sexavhengighet For ordens skyld kan vi opplyse om at «nymfomani» er en unormalt sterk kjønnsdrift og -aktivitet hos kvinner. Denne hyperseksualiteten har navnet «satyriasis» hos menn.

Store norske leksikon forteller at hyperseksualitet er en sjelden tilstand, og kan forekomme etter enkelte hormonforstyrrelser eller etter hjerneskader. Ved en bipolar lidelse ser man ofte tegn til hyperseksualitet i kombinasjon med en generell hyperaktivitet (mani), skriver snl.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media