Lager film

Nick Cave har skrevet manuset til en ny film.

Filmen har fått navnet «The Proposition» og spilles for øyeblikket inn på Queensland, ifølge Politiken. Den berømte artisten og låtskriveren følger selv opptakene til filmen han har skrevet manuset til.

Brødre i konflikt

Filmen foregår i 1880-årene og konsenterer seg om en konflikt mellom to brødre. De to blir arrestert av politiet under en voldsom slåsskamp. Filmen blir instruert av John Hillcoat, og har blant annet Emily Watson og John Hurt på rollelisten.

Allsidige Cave har tidligere skrevet foredrag om kristendom og kjærlighetssangens mekanikk. I 1989 utgav han romanen «And The Ass Saw The Angel» som kom på norsk i 1994 med tittelen «Eselet så Herrens engel». Da Cave nylig besøkte Norge i forbindelse med lanseringen av sin kritikerroste nye plata uttalte han at han elsker både Henrik Ibsen og Edvard Munch.

(Dagbladet.no)

FÅR ROLLE:</B> Den britiske skuespilleren Emily Watson, kjent fra blant annet filmen «Breaking the waves», har fått en av hovedrollene i Caves film.
ALLSIDIG:</B> Nick Cave er en allsidig artist. Tidligere har han skrevet både roman og essay. Nå prøver han seg som manusforfatter.